ESET: spalį aktyviausiai veikė iš kompiuterio slaptažodžius vagiantys virusai

Pasaulinės kompiuterinio saugumo priemonių kūrėjos ESET duomenimis, aktyviausias pasaulyje buvo virusas „Win32/PSW.AgentNDP”, aptinkamas beveik 4 proc. pasaulio kompiuterių. Šis „Trojos arklio” tipo virusas iš kompiuterio gali pavogti įvairius slaptažodžius ir persiųsti juos kompiuterių įsilaužėliams. Pavogti duomenys vėliau gali būti naudojami pasisavinti kompiuterio vartotojo tapatybę ir atlikti kitus kenkiančius veiksmus.

Į antrąją vietą pagal aptinkamumą užkopė „INF/Autorun” tipui priskiriamos kenkėjiškos programos, kurios į sistemą patenka per failą „autorun.inf”, į kompiuterį įdėjus duomenų laikmeną (USB atminties raktą, kompaktinę plokštelę, atminties kortelę). Šio tipo virusų aptinkamumas didėjo jau kelis mėnesius iš eilės ir spalį pasiekė beveik 3,5 procento.

Trečiąją ESET dešimtuko vietą užėmė virusas „Win32/TrojanDownloader.Ani.gen”. Šis virusas gali sutrikdyti kompiuterio darbą, pasinaudodamas operacinės sistemos „Windows” spraga, kuomet paleidžiami failai su priesaga „ani”. Šio viruso paplitimas trečią mėnesį iš eilės išliko stabilus ir siekė 2,8 procento.

„Labiausiai paplitę virusai nustatomi pasitelkus unikalią ESET sistemą „ThreatSense.Net”, kuri stebi milijonus kompiuterių visame pasaulyje. Naudojantis šios sistemos duomenimis kompanijos laboratorijose kuriami reikalingi atnaujinimai virusų plitimui sustabdyti. Speciali „ThreatSense” technologija veikia ir ESET antivirusiniuose sprendimuose, ji gali atpažinti dar nežinomus virusus be antivirusinės programos atnaujinimų”, – teigia ESET kompanijos produkciją platinančios bendrovės „NOD Baltic” pardavimų vadovas Darius Černeckis.

Ketvirtasis spalio mėnesį labiausiai paplitęs virusas ESET duomenimis buvo „Win32/Adware.Virtumonde” (2,72 proc.), kuris į kompiuterį siunčia nepageidaujamas reklamas. Kompiuterį užgrobti ir leisti juo naudotis įsilaužėliams galintis virusas „Win32/Agent.BCK” užėmė penktąją vietą (2,05 proc.). Šeštąją ir septintąją vietas užėmė pastarųjų dviejų virusų atmainos – nepageidaujamų reklamų virusas „Win32/Adware. Virtumonde.FP” (1,4 proc.) ir kompiuterį užgrobti galintis „Win32/Agent” (1,34 proc.).

Paskutinėsi trijose ESET dešimtuko vietose – virusai „Win32/Rjump.A”, „IRC/SdBot”, „Win32/Adware.Agent”, kurių paplitimas siekė nuo 1,33 iki 0,99 procento.

Aktyviausių virusų dešimtuką ESET sudaro pagal antivirusinės programos „NOD32” virusų informacinės sistemos „ThreatSense.Net” statistiką. Duomenys apie tai, kokie virusai buvo labiausiai paplitę per pastarąjį mėnesį, renkami iš milijonų viso pasaulio „NOD32” vartotojų kompiuterių. ESET sukurta antivirusinė programa „NOD32” išsiskiria galimybe atpažinti nežinomus kompiuterinius virusus, šnipinėjančias bei kitas kenksmingas programas realiuoju laiku.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "ESET: spalį aktyviausiai veikė iš kompiuterio slaptažodžius vagiantys virusai"

  1. Kornė

    Todėl ir reikalinga antivirusine programa, kad kompiuteris ir jame esantys duomenys. Nes tikrai nenorėčiau, kad mano prisijungimo duomenys būtų pavogti.

  2. Silvija

    Baisu, kai virusai gali pavogti iš kompiuterio slaptažodžius. Ramu, bent jau tiek, kad antivirusinė programa pas mane patikima ir tikrai apsaugo nuo tokių virusų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.