LTV „Labas rytas”: dvidešimt metų per dvidešimt dienų

Lapkričio 30-ąją Lietuvos televizijos laida „Labas rytas” švenčia dvidešimtmetį. Šia proga vienintelis Lietuvoje ryto informacinis-pramoginis televizijos žurnalas pristato rubriką „Dvidešimt metų per dvidešimt dienų”. Nuo ateinančio pirmadienio iki lapkričio 30 dienos kasdien ją matysime „Labame ryte”.

Laidos prodiuseris Modestas Naudžius sako pasistengsiąs nepamiršti visko, kas nutiko laidoje per du dešimtmečius, ir tų, kas stovėjo už laidos vairo: „Labame ryte” dirbo ar savo karjerą pradėjo kelios dešimtys talentingų ir šiuo metu puikiai žinomų žurnalistų. „Labas rytas” buvo ir tebėra talentų kalvė ir tramplinas į plačiuosius žiniasklaidos vandenis”.

Vytautas Kvietkauskas, Henrikas Vaitiekūnas, Algimanta Žukauskienė, Nemira Pumprickaitė, Edita Mildažytė, Nijolė Steiblienė, Darius Lukoševičius, Skirmantas Pabedinskas, Ričardas Sartatavičius, Saulius Sondeckis, Birutė Kierienė, Vilma Čereškienė, Andrius Tapinas, Raigardas Musnickas Aušra Vercinkevičiūtė, Gražina Sviderskytė, Jogaila Morkūnas, Neringa Skrudupaitė. Tai tik dalis vardų, kurie kažkada buvo pristatomi kaip „Labo ryto” vedėjai.

Pasitraukę iš „Labo ryto”, kai kurie tapo televizijos direktoriais. Kai kurie pasirinko kitas žiniasklaidos formas. Arba – kitus televizijos kanalus. Dar kitiems už žurnalistiką artimesnė pasirodė politika. Tačiau nemažai tokių, kurie ir šiandien dirba Lietuvos televizijai, nors ir ne „Labame ryte”.

Per dvidešimt dienų „Labo ryto” komanda žada papasakoti apie daugelį buvusių vedėjų. „Labo rytas” visada buvo transliuojamas tiesiogiai, įrašų neišlikę, todėl ypač pravers laidos autorių išsaugota asmeninė archyvinė medžiaga. Bus parodyti ir pirmųjų laidų reportažai. Juose – šiandien šypseną keliančios sovietmečio aktualijos. Pavyzdžiui, Henriko Vaitiekūno priremta prie sienos pardavėja prisipažįsta už cigarečių pakelį paėmusi dvidešimčia kapeikų daugiau. Vytautas Kvietkauskas kamantinėja prekybininkę, kodėl, artėjant Naujiesiems metams, parduotuvėse stinga saldainių ir žaislų, o Ričardo Sartatavičiaus kalbinamas šiltnamių įmonės vadovas skundžiasi, kad sostinės gyventojai mažai perka šviežių daržovių.

Per dvidešimt metų keitėsi ir vedėjai, ir formos, bet tikslas išliko tas pats – su naujausia informacija ir gera nuotaika pažadinti žiūrovus. Kiekvieną darbo dieną nuo 6 iki 9 val. tai daro Živilė Vaškytė ir Ignas Krupavičius, o šviežiausias žinias pateikia Edvardas Špokas.

„Dvidešimt metų per dvidešimt dienų” – nuo lapkričio 12 iki 30 dienos „Labame ryte” per Lietuvos televiziją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.