„Solo su orkestru” laidoje K. Prunskienė agitavo neišeiti iš sodžiaus

Šį sekmadienį „Solo su Orkestru” pateikia ypatingą staigmeną – laidoje sutiko dalyvauti pati žemės ūkio ministrė Kazimiera Prunskienė! Pasirodo, profesorė ne tik domisi muzika, bet ir pati labai mėgsta dainuoti. Laidoje ministrė užmiršta savo postą ir aukštas pareigas, o TV laidos vedėjas Deivis ją pristato paprastai, kaip ir visus kitus dalyvius – Kazimiera Danutė iš Švenčionių rajono! Jos komandoje – seimo nariai Laima Mogenienė ir Skirmantas Pabedinskas bei jauniausias komandos narys – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentas Arnas iš Kėdainių.

Ponia Prunskienė pristatydama save prisipažįsta, kad didžiausias jos troškimas, jog jaunimas neišeitų iš kaimo ir tuo pačiu uždainuoja „Neišeik tu iš sodžiaus”. Visų nuostabai, aukštas valstybines pareigas užimanti politikė, sudainuoja kaip patyrusi dainininkė. Deivio asistentės, „Olialia” mergaitės net išsižioja iš nuostabos.

Užlipus ant scenos Skirmantui Pabedinskui, Deivis netikėtai jo paklausia, kiek jis šiandien išgėrė. Žurnalistas bei politikas nepasimeta ir atsako, kad išlenkė „čierkelę”. Visa studija plyšta iš juoko, nes visi puikiai prisimena, kad Skirmantas yra legendinio reportažo autorius, kuriame jis kalbina įkaušusį traktoristą, nenorintį pripažinti savo kaltės bei išduoti draugų.

Kazimieros Danutės Prunskienės priešininkai – vestuvių muzikantų komanda iš Vievio: baldų cecho meistras Gintaras, stogdengys Saulius, stalius Viktoras ir vairuotojas Algirdas. Visi keturi vyrai tvirtina, kad muzikuoti ir dainuoti vestuvėse kur kas smagiau, nei dirbti paprastus darbus ir atkakliai teigia, kad žino visas lietuviškas dainas.

Politikei Kazimierai Prunskienei tenka nelengva užduotis susigrumti su stipria vestuvininkų komanda, tačiau jau pirmąją dainą ji laimi savo komandos naudai. Neįtikėtinas žinias parodo jaunasis jos komandos narys – Arnas, kuris iš susijaudinimo, kad spėja vieną dainą po kitos, pradeda bučiuoti politikei rankas. O seimo narys Skirmantas Pabedinskas, nebelaikydamas azartiškų emocijų, iškviečia ministrę pašokti.

Vestuvių muzikantų komanda pradeda rautis plaukus iš apmaudo – jiems tenka mesti iš savo komandos vieną narį po kito. Vyrai vos ne ašarodami prisiekinėja, kad visas šias dainas dainuoja vestuvėse ir jas labai gerai žino, tačiau niekaip negali suprasti, kodėl jiems nesiseka atspėti dainų. Vyrai gailestingai dairosi į savo žmonas, sėdinčias tarp žiūrovų pirmoje eilėje, tačiau šioms telieka gūžčioti pečiais, nes žiūrovams griežtai uždrausta pasakinėti.

Didelės staigmenos dalyviai sulaukia spėdami trečiąją dainą. Gavę Deivio užuominą, kad dainos atlikėja garsėja savo temperamentu, abu dalyvių stalai tyli ir ne iš karto atspėja melodiją. Kai tik paaiškėja, kad Deivis kalbėjo apie „Kelio į žvaigždes” finalininkę Agnę, ji įbėga į sceną ir gyvai sudainuoja garsiausią savo dainą, kurią taip ilgai spėliojo dalyviai.

Kaip sekėsi dainuoti garsiajai politikei bei ar jos komandai pavyko sutriuškinti vestuvių muzikantus ir susižerti solisto honorarą, pamatysite laidoje „Solo su Orkestru” sekmadienį, 19.30 per LNK.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.