Rygos gyventojas dėl narkotikų kontrabandos bus teisiamas Panevėžyje

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai perdavė nagrinėti apygardos teismui baudžiamąją bylą su kaltinamuoju aktu dėl nusikaltimų, susijusių su neteisėtu disponavimu labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu ir kontrabanda. Šioje byloje nusikalstamų veikų padarymu įtariamas Latvijos sostinėje Rygoje gyvenantis 48 metų V. N..
Ikiteisminį tyrimą organizavęs, kontroliavęs ir jam vadovavęs, Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Saulius Daunoravičius įvertino Muitinės tarnybos Panevėžio skyriaus pareigūnų ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis ir surašė kaltinamąjį aktą.
Prokuroras S. Daunoravičius teigia, kad V. N. padarytose nusikalstamose veikose yra požymių nusikaltimų, numatytų Baudžiamojo kodekso straipsniuose dėl labai didelio narkotinių medžiagų kiekio įgijimo, laikymo ir gabenimo kontrabandos būdu. Pasak prokuroro, įtariamojo V. N. baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė yra ta, kad jis nusikaltimus padarė būdamas apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų ir su bendrininkų grupe.
Ikiteisminio tyrimo duomenimis, V. N. kartu su bendrininkų grupe – nusikaltimo organizatoriumi A. K. ir jo padėjėju A. S., kurių atžvilgiu atliekamas atskiras ikiteisminis tyrimas, neteisėtai disponavo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu. Narkotinės medžiagos buvo gabenamos kontrabandos būdu iš mūsų šalies per Latviją į Estiją.
Pernai gruodžio 11 d. Šiauliuose įsigiję labai didelį narkotinių medžiagų (kanapių ir jų dalių) kiekį, automobiliu PEUGEOT 407 penkis plastikinius paketus (beveik 5 kg) atgabeno į Panevėžio autobusų stotį. Čia V. N., gavęs nusikaltimo organizatoriaus ir jo padėjėjo nurodymus vežti narkotinių medžiagų siuntą toliau, t. y. per Latviją į Estiją, įsėdo į maršrutinį autobusą Vilnius-Ryga. Tos pačios dienos vakare Saločių-Grenctalės jungtinio sienos perėjimo punkte, esančiame Pasvalio rajone, V. N. buvo sulaikytas Muitinės kriminalinės tarnybos Panevėžio skyriaus pareigūnų.
Įtariamajam V. N. skirta kardomoji priemonė suėmimas.
Įstatymas tam, kas neteisėtai įgijo, laikė ir gabeno labai didelį narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekį, numato laisvės atėmimo bausmę nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.