Afganistano prezidentas paskelbė trijų dienų gedulą

Afganistano prezidentas Hamidas Karzai (Hamidas Karzajus) trečiadienį paskelbė šalyje trijų dienų gedulą dėl maždaug 40 žmonių, žuvusių per mirtininko išpuolį šalies šiaurėje.

Tarp žuvusiųjų per tą antradienio išpuolį yra šeši parlamentarai.

„Nuo šiandien skelbiame trijų dienų nacionalinį gedulą, – Kabule per trumpą spaudos konferenciją sakė H.Karzai. – Šalies vėliavos bus nuleistos iki pusės stiebo”.

Prezidentas sakė, kad, jo turimais duomenimis, žuvo šeši parlamentarai ir dar 35 žmonės, bet aukų skaičius dar tikslinamas.

Šiaurinės Baglano provincijos ligoninių administracijos vadovas Yousufas Faizas (Jusufas Faizas) vėlai antradienį sakė, kad žuvo 40 ir buvo sužeista dar 120 žmonių.

Tai buvo daugiausiai žmonių aukų pareikalavęs mirtininko išpuolis Afganistane, kur Talibano sukilėliai per pastaruosius trejus metus smarkiai padidino tokių išpuolių skaičių.

Beveik visos šalies televizijos trečiadienį pakeitė programas ir transliuoja citatas iš Korano, religinę muziką bei komentarus apie išpuolį.

H.Karzai sakė, kad žuvusiems parlamentarams, tarp kurių yra buvęs prekybos ministras ir įtakingas opozicijos veikėjas Mustafa Kazimi (Mustafa Kazimis), bus surengtos valstybinės laidotuvės.

Pasak jo, parlamentas paprašė, kad jie visi būtų palaidoti netoli parlamento pastato, ir tai šiuo metu svarstoma.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.