Recidyvistas sėdo už grotų

Vakar Šiaulių apygardos teisme nuskambėjo nuosprendis 26 metų Aurelijui Peldžiūnui dėl pernai įvykdytos žmogžudystės. Teismas jam skyrė 13 metų nelaisvės ir pripažino itin pavojingu recidyvistu.

Šiaulių apygardos teismo teisėjų kolegija nusprendė, kad už žmogžudystę dėl chuliganiškų paskatų ir neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu A.Peldžiūnas už grotų turės praleisti trylika metų. Žudikas anksčiau buvo ne kartą teistas už įvairius nusikaltimus, todėl jis ir pripažintas itin pavojingu recidyvistu.

Teisiamasis nužudytojo 20 metų Donato Surgauto šeimai turės sumokėti 12,541 tūkst. litų turtinės ir 100 tūkst. litų neturtinės žalos.

Šiaulietis iki teismo tvirtino, kad nužudė gindamasis. Savadarbį ginklą, kuriuo buvo įvykdyta žmogžudystė, kaltinamasis teigė įsigijęs būdamas Alytaus pataisos namuose. Šiaulietis D.Surgautas buvo nušautas pernai spalio 21-osios vakarą prie savo namų.

Teisme A.Peldžiūnas prisipažino tą vakarą sulaukęs skambučio, kad jo mergina linksminasi D.Surgauto namuose. Žudikas su keliais draugais šoko į automobilį „Audi”. Atvažiavęs kieme išvydo kompaniją, joje buvo ir D.Surgautas.

Vaikinų aiškinimasis dėl merginos netrukus peraugo į susistumdymą. A.Peldžiūnas išsitraukė savadarbį ginklą ir šovė D.Surgautui į petį. Po šūvio visi išsilakstė, o sužalotasis susmuko nepasiekęs savo buto antrame aukšte.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.