„Eurostat”: rugsėjį mažmeninės prekybos metinis prieaugis Lietuvoje – vienas didžiausių ES

Šių metų rugsėjį, palyginti su rugpjūčiu, mažmeninės prekybos apyvarta euro zonoje padidėjo 0,3 proc., o visoje Europos Sąjungoje (ES) – 0,4 proc., paskelbė ES statistikos agentūra „Eurostat”.

Rugsėjį, palyginti su tuo pačiu mėnesiu prieš metus, euro zonoje prekybos apyvarta ūgtelėjo 1,6 proc., o ES – 3,5 procento.

Metinis mažmeninės prekybos prieaugis Lietuvoje buvo vienas didžiausių ES.

2007 metų rugsėjį, palyginti su rugpjūčiu, maisto produktų, alkoholinių gėrimų ir rūkalų pardavimai euro zonoje padidėjo 0,4 proc., o visoje ES nepakito. Euro zonos ne maisto prekių sektorius padidėjo atitinkamai 0,3 ir 0,7 procento.

Turimais duomenimis, mažmeninės prekybos apyvarta lyginamuoju laikotarpiu padidėjo trylikoje šalių, o sumažėjo penkiose. Daugiausia prekybos apyvarta padidėjo Švedijoje (2,7 proc.), Slovėnijoje (2,4 proc.), Danijoje ir Vokietijoje (po 2,3 proc.). Labiausiai šis rodiklis sumažėjo Austrijoje (1,8 proc.), Portugalijoje (1,6 proc.), Estijoje ir Ispanijoje (po ,9 proc.).

Šių metų rugsėjį, palyginti su tuo pačiu mėnesiu prieš metus, maisto produktų, alkoholinių gėrimų ir rūkalų pardavimai euro zonoje sumažėjo 0,1 proc., o ES padidėjo 0,8 procento. Ne maisto prekių sektorius atitinkamai išaugo 2,5 ir 5,0 procento.

Turimais valstybių narių duomenimis, minėtu laikotarpiu mažmeninės prekybos apyvarta išaugo septyniolikoje šalių, o sumažėjo tik Portugalijoje (0,9 proc.). Daugiausia apyvarta padidėjo Latvijoje (17,5 proc.), Lenkijoje (13,3 proc.), Lietuvoje (12,7 proc.) ir Švedijoje (9,8 proc.).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.