„Euler Hermes“ prognozuoja alternatyvių finansavimo būdų populiarėjimą

Didžiausios pasaulyje kreditų draudimo paslaugų kompanijos „Euler Hermes” ekspertai prognozuoja, kad finansų krizė JAV įtakos ekonominę situaciją ne tik už Atlanto, bet ir Europoje, o pamažu lėtėjantis pasaulinės ekonomikos augimas privers įmones ieškoti alternatyvių finansavimo būdų.

„Dėl dabartinės finansinės krizės JAV, tiek Amerikoje, tiek Europoje, tik mažesniu mastu, jaučiamas ekonomikos vystymosi lėtėjimas. Priešingai, augančios ekonomikos šalių ši krizė tiesiogiai neįtakojo. Jų intensyvi plėtra tęsiasi, skatindama viso pasaulio ekonomikos augimą”, – sakė „Euler Hermes” Valdybos pirmininkas Clemens von Weichs.

Pasak jo, šios tendencijos patvirtina kompanijos „Euler Hermes” skelbtas makroekonomikos prognozes apie pasaulio ekonomikos augimo lėtėjimą 2008 metais.

„Euler Hermes” ekspertai neabejoja, kad dėl finansų krizės JAV ekonominė aplinka tapo mažiau patikima, nepastovi, o tai lems, kad iš bankų besiskolinančioms įmonėms paskolos taps brangesnės.

„Galimybės verslui gauti banko paskolą keičiasi, nes bankai tampa vis atsargesni ir atidžiau vertina prisiimamą riziką. Kreditų kainos jau buvo nukritusios iki pačių mažiausių ir šiuo metu vėl auga. Dėl šios priežasties įmonės ieško kitų finansavimo būdų, tokių kaip bendrovių-bendrovėms suteikiami kreditai, kuriems nereikalingas tarpininkas. Šią tendenciją stebėsime dar kurį laiką, o tai be abejonių skatins kreditų draudimo paslaugų teikėjų, tokių kaip „Euler Hermes”, apyvartos augimą”, – teigia Clemens von Weichs.

Jo teigimu, dėl JAV finansų krizės tarpbankinių paskolų kaina išaugo 0,5 proc. Nemažiau padidėjo ir bankų verslo bendrovėms teikiamų paskolų kaina. Dėl šios priežasties verslas yra vis labiau linkęs naudotis ne bankų, o kitų įmonių suteikiamomis paskolomis, kurios, pasinaudojant kredito draudimu, gali būti suteikiamos kontroliuojant galimo nemokumo keliamą riziką.

„Esame įsitikinę, kad šiais laikais dauguma bendrovių žino, kuo rizikuoja. Kadangi yra paremtas tiksliu ir pagrįstu įmonės klientų ar partnerių mokumo įvertinimu, kreditų draudimas už kainą, kuri siekia vos kelis procentus įmonės skolos dydžio, suteikia galybę įmonėms efektyviai valdyti galimą riziką”, – sakė „Euler Hermes” Valdybos pirmininkas Clemens von Weichs.

Kompanijos „Euler Hermes” šių metų vidurio prognozėmis, 2007 metais pasaulio ekonomikos augimas sieks 3,3 proc. ir bus 0,7 proc. mažesnis nei 2006 metais, o dėl pasaulinės ekonomikos augimo lėtėjimo bei didėjančio blogų skolų skaičiaus, pasaulinis bendrovių nemokumo indeksas šiais metais išaugs 7 proc., kai praėjusiais metais šis rodiklis buvo sumažėjęs 17 proc.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.