Klaipėdiečiai viešėjo Olandijoje

Klaipėdos karatė kiokušin klubo „Galaktika A” atstovai Olandijoje varžėsi tarp 250 sportininkų iš 10 šalių. Į Klaipėdą parvežtas ir čempiono titulas.

Varžybų organizatoriai dalyvius skirstė ne pagal svorį, o buvo skaičiuojamas svorio ir ūgio koeficientas. Sportininkai varžėsi vienoje koeficiento grupėje, o finale susitiko su kitos koeficiento grupės sportininku.

Tokia sistema nustebino daugelį trenerių, kadangi finaluose kovėsi net 10-15 kg svorio skirtumo kovotojai.

Klaipėdietis Vadimas Ščenikovas laimėjo keturias kovas – įveikė du šveicarus, anglą ir olandą bei tapo 13-14 metų pogrupio Olandijos čempionu.

Septynmetis Sergejus Zemlianskis, kovojęs tarp 8-9 metų sportininkų, ir jo 10-metis brolis Olegas Zemlianskis įveikė po vieną kovotoją iš Anglijos ir iš tolesnės kovos pasitraukė. Vaclovas Songaila (13-14 m.) iškovojo vieną pergalę ir dvi kovas baigė lygiosiomis. Tai jam leido pakilti į ketvirtąją vietą.

Taip pat vos per plauką nuo medalio liko Viktorija Titkino (14-15 m.). Reikia pažymėti, kad Viktorija, turinti tik trečią karatė diržo laipsnį (mėlynas diržas), drąsiai kovojo su žalius ir rudus diržus turinčiais varžovais.

Perspektyviausias klubo sportininkas – 10-metis Vadimas Ivachas, kovodamas su dvejais metais vyresniu ir 15 kg sunkesniu priešininku iš Olandijos, patyrė kojos traumą ir nebegalėjo toliau varžytis turnyre.

„Varžybos buvo organizuotos labai oficialioje ir įspūdingoje sporto salėje. Klaipėdos atletai po varžybų buvo pakviesti į organizatorių vakarėlį. Buvome šiltai priimti ir pagerbti”, – džiaugėsi „Galaktika A” klubo ugdytoja Ana Balaklijec.

Iš viso iš Olandijos į Lietuvą parvežta net 18 medalių: 9 aukso, 5 sidabro ir 4 bronzos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.