JAV planai dislokuoti PRG Rytų Europoje nepasikeitė, sako Amerikos diplomatas

JAV neketina atsisakyti planų dislokuoti priešraketinės gynybos (PRG) elementus Lenkijoje ir Čekijoje, bet nori ir toliau bendradarbiauti su Rusija saugumo srityje, pareiškė JAV valstybės sekretorės pavaduotojas Danielas Friedas (Danielas Fridas).
„Mūsų kariniame biudžete 2008 metams jau numatyta skirti lėšų PRG (Rytų Europoje), ir Kongrese, o ir apskritai NATO, šalininkų (šios sistemos) daugėja”, – sakė jis pirmadienį spaudos konferencijoje Baku.

Tuo pat metu D.Friedas pareiškė, kad Amerika nori bendradarbiauti su Rusija ir PRG srityje, taip pat ir turint galvoje Gabalos radiolokacinės stoties Azerbaidžane naudojimą bendro saugumo labui.

„Mes norime dirbti su Rusija PRG srityje, kad galėtume apjungti išteklius, padidinti saugumo galimybes. Mes norime bendradarbiauti šiuo klausimu. Jei Azerbaidžanas sutiks, jis visad bus mūsų derybų dalimi”, – pabrėžė Amerikos diplomatas.

„Na, o kalbant apie Čekiją ir Lenkiją, – jeigu derybose su šalimis bus sėkmingos, mes ketiname derybas tęsti toliau”, – pažymėjo D.Friedas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.