Lietuvos ir Prancūzijos jaunieji talentai koncertuos Vilniuje

Lapkričio 11 d., sekmadienį, 12 val. Lietuvos Nacionalinėje Filharmonijoje koncertuos Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo „Pagalba Lietuvos vaikams” globojami talentai ir jaunasis pianistas Selim Mazari iš Prancūzijos. Kartu į Lietuvą atvyksta ir jo mokytojas – Paryžiaus ir Barselonos konservatorijų profesorius Pierre Reach, kuris ves meistriškumo pamokas Lietuvos dėstytojams. Koncertas pradeda fondo remiamų vaikų ir svečių iš užsienio trijų koncertų ciklą.
Koncerte gros fondo „Pagalba Lietuvos vaikams” globojami jaunieji talentai: Guoda Indriūnaitė (fortepijonas), Rolanda Ginkutė (smuikas), Julius Katinas (valtorna), Lukas Bareikis (saksofonas) ir Vilius Daškevičius (violončelė). Kartu su keturiolikmečiu pianistu iš Prancūzijos jie atliks W. A. Mocarto, K. Debiusi, G. Fore, F. Listzto, F. Chopino ir kitų garsių kompozitorių kūrinius.
„Kartu su vaikus ugdančiais pedagogais, jų mokyklomis didžiuojamės fondo globojamų vaikų pasiekimais bei laimėjimais šiais metais – jie tapo tiek Lietuvos, tiek pasaulinių konkursų nugalėtojais. Norėtume pasidalinti savo džiaugsmu, kad Lietuvoje yra tokių talentingų vaikų bei savo ruožtu vaikai norėtų padėkoti už jiems suteiktą galimybę tobulinti savo talentus ir realizuoti save. Labai džiaugiamės ir dėkojame Filharmonijai, kad vaikai turi galimybę koncertuoti pagrindinėje Vilniaus koncertų salėje”, – sakė labdaros ir paramos fondo „Pagalba Lietuvos vaikams” valdybos pirmininkė Rasa Kubilienė.
Koncertą globoja profesorė Mūza Rubackytė. Koncertas vyks Filharmonijos Didžiojoje salėje.
Lapkričio 9 d. (17-19val.) ir 10 d. (10-13 val. ir 14-17val.) M.K. Čiurliono menų mokyklos Didžiojoje salėje vyks prof. P. Reach meistriškumo pamokos. Po jų dėstytojams bus išduodami kvalifikacijos kėlimo pažymėjimai.
Profesorius Pierre Reach – žinomas pianistas, garsėjantis ne tik tarptautiniais pasirodymais, bet ir pasiekimais pedagoginėje veikloje bei įvairių muzikinių renginių organizavimu. Jis yra daugelio tarptautinių konkursų laureatas, kuris koncertuoja su garsiausiais pasaulio orkestrais, bei yra pripažintas vienu geriausių J. S. Bacho „Goldbergo variacijų” interpretatorių pasaulyje.
Keturiolikmetis pianistas iš Prancūzijos Selim Mazari groja nuo penkerių metų. Jis yra laimėjęs tokius konkursus kaip „Claude Kahn”, „Steinway ir sūnūs”, „UFAM”, Flame. 2004 m. jis įstojo i Nacionalinės Paryžiaus regiono konservatorijos Pierre Reach klasę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.