Lenkų institutas kviečia į muzikinį spektaklį „Pelikanas”

Lenkų institutas Vilniuje 2007 m. lapkričio 29 d. 18 val. kviečia į Lietuvos rusų dramos teatrą, kur bus rodomas Teatro „A” iš Glivicų muzikinis spektaklis „Pelikanas”. Spektaklyje pasakojama apie kelis žmones, XX a. kankinius, tapusius represinių sistemų aukomis. Įvairius spektaklio siužetus jungia senovės legenda apie Pelikaną – Kristaus ikonografinį simbolį, aukojantį savo gyvenimą už brolius.

Teatras „A” yra vienintelis profesionalus Lenkijos religinis teatras. Jis stengiasi jungti populiarią muzikinio teatro kalbą su Europos teatro avangardo pasėkimais, autorinius tekstus – su Biblijos fragmentais, dosniai semia iš įvairių kultūrų literatūros lobyno. Daugiau informacijos apie Teatrą „A” – internetiniame puslapyje www.teatr-a.art.pl

Spektaklis skirtas popiežiui Benediktui XVI. 2005 m. „Pelikanas” buvo vaidinamas Kiolne popiežiaus susitikimo su jaunimu metu. Renginio organizatorius – Lenkų institutas Vilniuje.

Renginį globoja Vilniaus arkivyskupijos kurija.

Su vertimu į lietuvių kalbą.

Bilietai parduodami teatro kasoje (Basanavičiaus g. 13, Vilnius), „Tiketos” bilietų platinimo punktuose ir Lenkų kultūros namuose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.