Lietuvaitė sulaukė pripažinimo tarptautiniame grožio konkurse

Savaitgalį Seule vykusiame tarptautiniame konkurse „World Miss University” (Mis Pasaulio Universitetas) Lietuvai šypsojosi sėkmė – mūsų šalies atstovė Rita Bernotaitė, studijuojanti M. Romerio Universitete, užėmė 2 vietą.

Konkurso nugalėtoja tapo vokietė Aleksandra Plemic, trečioji liko Nigerijos atstovė Chikwudubem Ogbuagu.

R. Bernotaitė – komunikabili, draugiška, intelektuali mergina, puikiai mokanti anglų kalbą, visus pavergianti nuoširdžiu bendravimu ir nuostabia šypsena, greitai užkariavo ne tik komisijos, bet ir konkurso žiūrovų širdis. Interneto svetainėje už mūsų šalies atstovę balsavo daugiau nei 10 milijonų gerbėjų iš viso pasaulio.

Konkursas WORLD MISS UNIVERSITY – prestižinis grožio konkursas, pradėtas rengti 1986 m., kaip tarptautinės Universitetų rektorių asociacijos projektas, skirtas pažymėti Jungtinių Tautų paskelbtus pasaulinės Taikos palaikymo metus. Konkurso tikslas – didinti inteletualių, išsilavinusių ir gražių moterų indėlį, stiprinant tautų bendradarbiavimą bei kovoti prieš karą, terorizmą ir kitas globalias problemas.

1993 m. Jungtinių Tautų Generalinis sekretorius konkurso dalyvėms suteikė oficialų statusą – „Taikos emisarės” – taip įvairių šalių atstovės vadinamos ir šiandien. Pateisindami šį statusą, konkurso atstovai ne tik reaguoja į karo veiksmus visame pasaulyje, kartu su dalyvėmis rengdami visuomenines akcijas, bet ir dirba praktinį darbą – prisideda prie taikos misijų karo regionuose, telkia drabužius, maistą karo pabėgeliams.

Lietuvos atstovės konkurse „World Miss University” dalyvauja nuo 2006 m.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.