Naftos kainos nukrito daugiau nei vienu JAV doleriu

Naftos kainos pirmadienį smuko daugiau nei vienu doleriu. Tam įtakos turėjo susirūpinimas dėl galimų krizės hipotekos sektoriuje sukeltų padarinių ir slūgstanti įtampa Artimuosiuose Rytuose.

JAV lengva gruodžio mėnesio pristatymo nafta atpigo 1,17 JAV dolerio iki 94,76 JAV dolerio už barelį, prieš tai per ankstesnę sesiją pašokusi 2,44 JAV dolerio.

Londono „Brent” rūšies nafta atpigo 80 centų iki 91,28 JAV dolerio.

Naujiena apie stambaus JAV banko „Citigroup” patirtus ženklius ketvirčio nuostolius sukėlė naują susirūpinimo bangą dėl JAV ekonomikos būklės ir atnaujino nerimą dėl vangaus energijos resursų paklausos augimo, teigia ekspertas iš „Mitsubishi Corp” Tokijuje Tonis Nananas (Tony Nunan).

„Visi baiminasi dėl JAV ekonomikos sulėtėjimo, ir naujausi pranešimai apie „Citigroup” patirtus nuostolius ir vadovo pakeitimą vėl atnaujino rimtą susirūpinimą dėl ekonomikos būklės šalyje”, – sakė T. Nananas.

„Citigroup” banko vadovybė pakeitė vadovą. JAV finansinės kompanijos vykdantysis direktorius ir valdybos pirmininkas Čarlzas Prinsas (Charles Prince) atsistatydino.

Pasak Č. Prinso, atsistatydinimas – tai „vienintelis deramas žingsnis”, atsižvelgus į nuostolius, patirtus dėl krizės JAV kreditavimo sektoriuje. Investuotojai jau kurį laiką ragino „Citigroup” vadovą atsistatydinti. Šie raginimai ypač sustiprėjo po to, kai bankas pranešė apie 57 proc. nukritusį ketvirčio pelną po patirtų nuostolių hipotekos sektoriuje.

Analitikų teigimu, naftos kainos, kurios lapkričio 1 dieną pasiekė rekordinių aukštumų, 96,24 JAV dolerio, ėmė kristi ir dėl slūgstančios įtampos Artimuosiuose Rytuose.

Irakas šeštadienį paskelbė esantis pasiruošęs surasti ir sulaikyti kurdų partizanų vadus, atsakingus už pasienio reidus į Turkiją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.