Maskvoje vyksta nacionalistų „Rusų žygis”

Minint Liaudies vienybės dieną Maskvoje vyksta sostinės valdžios sankcionuotas „Rusų žygis”, kurį organizavo Judėjimas prieš nelegalią imigraciją, Rusijos visuotinė nacionalinė sąjunga, Slavų sąjunga ir kai kurios kitos organizacijos.
Į mitingą susirinko apie 900 žmonių. Anksčiau nacionalistinio žygio organizatoriai teigė, kad jame dalyvaus iki 10 tūkstančių.

Valdžiai uždraudus naudoti nacionalistinę simboliką, kai kurie demonstrantai nešė bažnytines vėliavas, o daugelio žygio dalyvių veidus dengė kaukės.

Eisenos dalyvių šūkiai skelbė: „Rusų žemėje – rusiška tvarka!”, „Galas okupacijai – laisvė rusų tautai!” ir pan.

Į mitingą akademiko Sacharovo prospekte susirinko iki 7 000 judėjo „Naši” šalininkų. Mitingą, kuris, kaip tikimasi, suburs kelis tūkstančius žmonių, Naujajame Puškino skvere planuoja ir judėjimas „Jaunoji Rusija”.

Nacionalistinių organizacijų akcija „Rusų žygis”, kurią griežtai kritikuoja žmogaus teisių gynėjai, vyksta ir kituose Rusijos didmiesčiuose – Sankt Peterburge, Žemutiniame Naugarde ir Vladivostoke.

Be to, rusų bendruomenių Čekijoje ir Belgijoje, taip pat Kryme atstovai surengė akcijas „Rusų žygiui” paremti.

Maskvos Helsinkio grupės vadovė Liudmila Aleksejeva pareiškė žurnalistams neigiamai vertinanti masines nacionalistinių organizacijų akcijas.

„Bet uždrausti tokias akcijas, kaip ir bet kokius kitus pilietinius renginius, valdžia neturi teisės. Tačiau reikia kontroliuoti, kaip tokios akcijos vyksta. Jei jų dalyviai elgiasi agresyviai ir kelia šūkius, kurstančius tautinę nesantaiką, būtina duoti griežtą atkirtį”, – pabrėžė ji.

„Rusų žygiai” Rusijos miestuose rengiami jau trečią kartą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

2 atsiliepimai į "Maskvoje vyksta nacionalistų „Rusų žygis”"

  1. ignas katunis

    alkanas tinginys visada organizuoja zygi iki „po tankam tovarisci….”
    tai beje perfraze is mongolu istorijos: „po koniam…”

  2. ivanas lokys

    kiekviena tauta kencia savo charakteristikos koeficienta „alkanas tinginys”
    kuo didesne tauta, tuo nuozmesnis tasai rodiklis ir ypac nesuvaldomose platumose, kur javu laukai pasimeta it neblaivus kudikiai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.