Buvęs pareigūnas nuo triukšmadarių gynėsi šūviais

Vidurnaktį žmones žadinusia muzika pasipiktinęs daugiabučio gyventojas sulaukė netikėtų nemalonumų – saugant savo gyvybę jam teko peršauti du jaunuolius.

Netikėtai pasibaigęs konfliktas užfiksuotas vakar, apie 2.10 val., ties Sulupės gatvės 14 namu.

Šiame name gyvenantis 42 metų Vidmantas Urbonas prabudo nuo garsios muzikos. Pro langą jis pamatė, jog muzika sklinda iš prie namo stovinčio automobilio atviromis durelėmis.

Vyriškiui paprašius ramybės, mašinoje buvę du jaunuoliai atsakė grasinimais, keiksmais bei muziką įjungė dar viename šalia stovėjusiame automobilyje.

„Paskambinome į policiją, o pats ėmiau rengtis ir ruoštis eiti į kiemą. Panašių situacijų yra buvę ir anksčiau, tad žinau, kad policija nereaguoja, jei koks nors namo gyventojas neparašo pareiškimo. Išėjau laukti pareigūnų bei kartu dar paraginau jaunimą liautis.

Nuo jų sklido alkoholio kvapas, atrodė agresyvūs. Parodžiau vidaus reikalų sistemos pensininko pažymėjimą. Galvojau, kad tai pagelbės. Deja”,- pasakojo pernai pensininku tapęs buvęs antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras” trečiosios kuopos būrio vadas V. Urbonas.

Vienas iš jaunuolių trumpam nuėjo bei grįžo su keturiais vaikinais ir dviem merginomis.

„Jėgos tapo nelygios. Jie grasino sumušti, nušauti, o aš įspėjau, kad turiu ginklą. Galiausiai vienas jų pridėjo ranką man prie veido, tampė striukę, o policija vis nesirodė. Norėjau nueiti, bet jie pasivijo ir parvertė. Tada du kartus iššoviau iš legaliai savigynai laikomo pistoleto „Beretta”. Kliuvo dviems: vienas parkrito, kitas nubėgo. Pasirodė policininkai, iškvietėme medikus”,- pasakojo nakties įvykius vyriškis.

V. Urbonas apgailestavo, kad toks, regis, nekaltas ramybės prašymas baigėsi rimtais nemalonumais. Buvęs pareigūnas buvo apklaustas policijoje. Jo ginklas paimtas. Įvykio aplinkybės tiriamos.

Sužeistieji vaikinai pakliuvo į Klaipėdos apskrities ligoninę. 23 metų Poilsio gatvės gyventojas Piotras Galkinas dėl peršauto pilvo gydomas Chirurgijos skyriuje, o 21 metų Debreceno gatvės gyventojas Tomas Kulikauskas pilvo ir krūtinės šautines žaizdas, atlikus operaciją, – Reanimacijos skyriuje.

„Atrodo elgiausi įstatymo numatytose savigynos ribose. Aš vienas, o jie šešiese. Mano gyvybei grėsė pavojus, kitaip nebegalėjau apsiginti. Įvykį matė mano žmona, 13-metė dukra. Greičiausiai bus teismas. Tikiuosi, kad jaunimui tai bus pamoka visam gyvenimui”,- sakė V. Urbonas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Buvęs pareigūnas nuo triukšmadarių gynėsi šūviais"

  1. geta

    butu naudinga,kad apie si ivyki isgirstu kuo daugiau „ereliu”…gal bent keliems dasiltu, kad taip gali nutikti ir jiems…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.