Gydomosios arbatos: Lapačio arbata

Tai Pietų Amerikos arbata, gaminama iš lapačio medžio rausvai rudos žievės. Dar ji vadinama Pau d’Arco, Paoheebo, Taheebo, Ipe, Ipes, inkų arbata – mat atrado ją inkai. Lapačio medžio amžius paprastai siekia 700 metų. Literatūroje šis medis dar vadinamas gyvenimo medžiu.

Lapačio arbata nepaprastai turtinga mineralais: kilograme lapačio žievės yra 45g kalcio, 250mg geležies ir 180mg kalio, taip pat mangano , magnio. Gausu ir mikroelementų: stroncio, jodo ir kt.

Amerikos mokslininkai patvirtino, kad lapačio arbata teigiamai veikia sergant anemija, alergija, bronchitu, gastritu, diabetu ir vėžinėmis ligomis. Šią arbatą rekomenduojama gerti po chemijos terapijos kurso, ji malšina skausmą, veikia raminančiai, taip pat mažina cukraus kiekį kraujyje. Manoma, jog ši arbata puikiai veikia esant nemigai, nerimo ir baimės būsenai, joje nėra kofeino.

Viena lapačio arbatos biologiškai aktyvių medžiagų yra lapačiolis. Būtent ši medžiaga ir vartojama gydyti vėžiui (iš jų ir leukemijai). Tai įrodo Lotynų Amerikos patirtis, patvirtina ir Amerikos gydytojai. Tiesa, tyrimai vykdomi ir toliau, nors jau dabar aišku, jog lapačiolis stabdo navikų vystymąsi, tad vartotinas ne tik vėžio profilaktikai, bet ir gydant vėžį bei AIDS.

Lapačyje gausu rauginių (sutraukiančiųjų) medžiagų (10-18 proc.) -gydant žaizdas, odos bėrimus, egzemą tai ypač akivaizdu. Lapačis naikina bakterijas, grybelius, slopina uždegimą, skausmą, taip pat skatina kenksmingųjų medžiagų šalinimą, šlapimo išsiskyrimą, valo kraują ir odą, mažina kraujospūdį, skatina šarmų susidarymą, stimuliuoja, malšina karštį. Lapačio arbata vartojama sergant cukriniu diabetu ir reumatinėmis ligomis – pakanka keleto savaičių gydymo ir sveikata gerokai sustiprėja.

Taigi, remiantis įvairiais lapačio medžio tyrimais, šiandien galima teigti, jog arbata iš jo žievės stimuliuoja gyvybingumą, stiprina imunitetą ligoms, sukuria puikią savijautą.

Kaip plikyti lapačio arbatą? Lapačio, kaip ir bet kuri arbata, kuriai gaminti vartojama žievė, 5 min. paverdama, po to, kad pritrauktų, palaikoma 15-20 min. Tada jau galima vartoti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Gydomosios arbatos: Lapačio arbata"

  1. vyciokas

    Ar kilogramą išgert išsyk ar po truputį?

  2. :)

    Kad padėtų reikia tik KG gerti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.