E. Masiulio vertinimu, Tarptautinis Palangos oro uostas merdi

Seimo narys liberalas Seimo narys Eligijus Masiulis kreipėsi į susisiekimo ministrą Algirdą Butkevičių, prašydamas paaiškinti priežastis ir įvardinti asmenis, dėl kurių kaltės merdi Tarptautinis Palangos oro uostas.

Pasak parlamentaro, į oro uosto rekonstrukciją buvo investuoti milijonai ES lėšų, tačiau, jo nuomone, jis merdi: per dieną čia tėra vos vienas reisas į Kopenhagą. Anot E. Masiulio, tai kenkia ne tik Vakarų Lietuvos regiono plėtrai, bet ir visai valstybei.

„Prašau nurodyti priežastis, kurios nulėmė esamą padėtį, asmenis atsakingus už susidariusią situaciją, informuoti, su kokiomis avialinijomis vyksta derybos dėl oro uosto eksploatavimo (ar apskritai jos vyksta) bei kada galima tikėtis, kad oro uosto veikla atsinaujins ir ims atitikti sparčiai besivystančio šalies regiono poreikius”, – rašoma E. Masiulio kreipimesi.

ELTA primena, kad Tarptautiniame Palangos oro uoste baigtas statyti naujas keleivių terminalas, kuris aptarnaus skrydžius iš ne Šengeno šalių. Į vieno moderniausių šalyje keleivių terminalo statybas tarptautinis Palangos oro uostas investavo beveik 15 mln. litų.

Trečiųjų šalių keleiviams skirto terminalo rekonstrukcija ir praplėtimas yra vienas pagrindinių žingsnių tvarkant pasienio kontrolės punktus pagal Šengeno reikalavimus Klaipėdos regione. Oro uosto keleivių terminalo rekonstrukcijos darbams lėšų skyrė Europos Sąjunga ir Lietuvos valstybė.

Naujajame Palangos oro uosto keleivių terminale įrengtos pasienio kontrolės punkto darbo vietos, aprūpintos būtina stebėjimo ir patikros įranga, įrengti dokumentų tikrinimo ir tyrimo prietaisai, detektoriai ir sprogstamųjų medžiagų aptikimo įranga. Naujojo terminalo plotas siekia daugiau kaip 2 tūkst. kv. m. Palangos oro uoste taip pat buvo modernizuotas nusileidimo ir pakilimo takas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.