Azerbaidžane sužlugdytas mėginimas užpulti JAV ambasadą

Azerbaidžano nacionalinio saugumo ministerija pareiškė pirmadienį, kad jai pavyko užkirsti kelią mėginimui įvykdyti teroro aktą prie JAV ambasados Baku ir kad ji areštavo ginkluotus „vahabitus”, planavusius dar kelis smurto aktus.
Kaip pranešė Azerbaidžano pareigūnai, areštai atlikti, gavus informacijos iš Amerikos ambasados.

„Sulaikyti keli žmonės, priklausantys vahabitų grupuotei, kurie planavo teroro aktus prie JAV ambasados Baku. Tarp jų yra Azerbaidžano armijos karininkas Kiamranas Asadovas”, – sakė pareigūnas.

Keli grupuotės nariai buvo sulaikyti praėjusį savaitgalį Baku priemiestyje Maštagyje. Tarp jų buvo ir K.Asadovas, kuris Nacionalinio saugumo ministerijos teigimu, neseniai savavališkai paliko karinę dalį.

„Buvo nustatyta, kad grupuotė … turėjo keturis Kalašnikovo automatus, vieną rankinį Kalašnikovo kulkosvaidį, 20 rankinių granatų, šovinių ir kitų automatinių ginklų priedų”, – sakė pareigūnas.

Iš K.Asadovo ir kitų sulaikytųjų advokatų komentarų kol kas nepavyko gauti.

JAV ambasada Baku pranešė, kad dėl incidento perėjo prie „apriboto darbo režimo”, o Didžiosios Britanijos ambasada pirmadienį užsidarė.

Norvegijos „StatoilHydro” taip pat pranešė, kad dirba „apribotu režimu”, atsižvelgdama į Azerbaidžano specialiųjų tarnybų pranešimus. Britų bendrovės „British Petroleum”, turinčios didžiausią personalą iš visų užsienio bendrovių Azerbaidžane, atstovybė dirba įprastu režimu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.