Tolesnis Putino buvimas valdžioje kelia Estijos ministrui pirmininkui susirūpinimą

Tolesnis Vladimiro Putino buvimas valdžioje Rusijoje kelia Estijos ministrui pirmininkui Andrui Ansipui susirūpinimą. Jo nuomone, visi turi pagrindo nuogąstauti dėl Rusijoje vykstančių procesų.
„Žinoma, man kelia nerimą tai, kas vyksta Rusijoje, – sakė A.Ansipas interviu Suomijos laikraščiui „Helsingin Sanomat” per Baltijos šalių ministrų pirmininkų susitikimą Osle pirmadienį. – Prieš trejus metus valstybės dalis Rusijos ekonomikoje sudarė 50 proc., o dabar ji padidėjo iki 70 procentų”.

Kiti Baltijos šalių vadovai buvo atsargūs, atsakydami į klausimą, kaip tolesnis dabartinio Rusijos prezidento Vladimiro Putino buvimas valdžioje vyriausybės vadovo poste gali atsiliepti Baltijos šalių padėčiai.

„Pažiūrėsime, kas įvys kovą, – sakė Lietuvos ministras pirmininkas Gediminas Kirkilas. – Šiandien galima tik spėlioti, o tai nepridera ministrui pirmininkui”.

Atsargūs buvo ir Latvijos ministro pirmininko vertinimai. „Niekas negali nuspėti, kas įvyks per rinkimus į Valstybės Dūmą ir per prezidento rinkimus, – pažymėjo jis. – Mes pasirengę bendradarbiauti”.

Ir tik ministras pirmininkas A.Ansipas kalbėjo konkrečiau. „Žinoma, šis klausimas įdomus, – pabrėžė jis. – Kai kas mano, kad tai sustiprins stabilumą Rusijoje, bet aš labiau pritariu demokratijai”.

Ministras pirmininkas pateikė pavyzdį, kad dabartinėje Rusijoje sunku kalbėti apie spaudos laisvę.

Drauge A.Ansipas pažymėjo, kad būtina išsaugoti gerus santykius su rytine kaimyne.

„Mes norime gerų, pragmatiškų santykių su visais kaimynais ir viliuosi, kad kada nors tokie mūsų santykiai bus ir su Rusija”, – sakė jis.

Laikraštis pažymėjo, kad Rusijos tema oficialiame aštuonių valstybių vadovų susitikime nebuvo pagrindinė, bet manoma, kad prie jos buvo sugrįžta per vakarienę su Norvegijos ministru pirmininku Jensu Stoltenbergu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Tolesnis Putino buvimas valdžioje kelia Estijos ministrui pirmininkui susirūpinimą"

  1. Vytenis

    na aš ir labiau pritariu demokratijai..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.