Izraelio premjerui diagnozuotas prostatos vėžys

Izraelio premjeras Ehudas Olmertas pirmadienį pranešė, kad jam diagnozuota pradinė prostatos vėžio stadija, tačiau pareiškė, kad ketina dirbti toliau.

„Po įprastinio patikrinimo … man buvo diagnozuoti pradiniai prostatos vėžio požymiai”, – sakė jis per spaudos konferenciją Jeruzalėje.

Vėžinį auglį priešinėje liaukoje diagnozavę gydytojai premjerui pasakė, kad ši liga jo darbingumo niekaip nepaveiks ir radioterapijos kol kas neprireiks. Pasak premjero, jam turbūt reikės nedidelės operacijos.

„Kaip sako mano gydytojai, tai mikroskopinis auglys be jokių metastazių, kuris pašalinamas per trumpą chirurginę (operaciją) … Medikų vertinimu, chemoterapijos ar radioterapijos nereikės”, -sakė jis.

62 metų E.Olmertas, kuris visuomet didžiavosi puikia sveikata ir mėgsta sportą, informavo, kad operacija bus atlikta artimiausiais mėnesiais, tačiau atsisakė nurodyti tikslią datą.

„Prieš (operaciją) … ir kelios valandos po jos galėsiu visiškai vykdyti savo pareigas, – sakė premjeras. – Mano gydytojai man sakė, kad yra visos galimybės visiškai pasveikti”.

Premjero sekretoriatas apie skubiai rengiamą spaudos konferenciją paskelbė paskutinę minutę. Vietos žiniasklaidoje jau buvo pasklidęs gandas apie jo sveikatą.

Jo pirmtakas A.Sharonas stiprų insultą, po kurio liko neveiksnus, patyrė 2004 metų sausį. Tada pasigirdo kritika dėl to, kad trūko skaidrumo premjero sveikatos būklės klausimu.

2006 metų kovą E.Olmertas, kuris yra vienas labiausiai patyrusių šalies politikų, laimėjo visuotinius rinkimus, bet vėliau jo pozicijas susilpnino virtinė korupcijos skandalų ir griežta kritika dėl praėjusių metų karo Libane, kuris buvo laikomas nesėkmingu Izraeliui.

Nuo vaikystės neabejojęs Didžiojo Izraelio visoje istorinėje Palestinoje vizijos tiesa, E.Olmertas neseniai įsitikino, kad Izraeliui reikia pasitraukti iš palestiniečių teritorijos, jei jis ir toliau nori likti demokratine žydų valstybe.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.