Animacinių filmų festivalio „Tindirindis” programa sulaukė didelio TV.LT lankytojų dėmesio

Galimybe pirmą kartą internete pamatyti tarptautiniame animacinių filmų festivalyje „Tindirindis” dalyvaujančių kūrėjų darbus pasinaudojo tūkstančiai interneto svetainės TV.LT lankytojų. Be to, jie išrinko „Tindirindžio” internetinės filmų programos nugalėtoją bei geriausią lietuvišką internetinį animacinį filmą, kurių autoriai buvo apdovanoti savaitgalį vykusio jau penktojo festivalio metu.

Gruzijos animatoriaus Vladimer Sulakvelidze tradicinės animacijos filmas „Goldfinch”, pasakojantis apie paukštelio pasiaukojimą gelbėjant žmones nuo šalčio, TV.LT lankytojų buvo įvertintas 4,5 iš 5 galimų balų. Jis pripažintas geriausiu tarp 19 užsienietiškų ir 2 lietuviškų dėl nominacijos „Geriausias internetinis animacinis filmas” besivaržiusių kūrinių. Per mėnesį juos pažiūrėjo daugiau negu 12 tūkst. internautų.

Net 24 tūkstančius kartų per 6 mėn. peržiūrėtas buvo buvusio Vilniaus statybos ir dizaino kolegijos studento Tomo Juchnevic filmas „Sh… happens”, tapęs geriausiu 2007 m. lietuvišku animaciniu filmu. Šią mažo vabaliuko meilės ir nesėkmės istoriją TV.LT lankytojai įvertino 4,82 balo. Visa lietuviškos animacijos kolekcija – 29 dešimties lietuvių autorių kūriniai – TV.LT peržiūrėti jau daugiau negu 135 tūkst. kartų.

Didelis interneto vartotojų susidomėjimas animacija maloniai nustebino festivalio „Tindirindis” organizatorių Valentą Aškinį. „Pradėdami filmus rodyti internete kartu su TV.LT vadovais tikėjomės, kad taip galėsime pritraukti daug naujų žiūrovų ir sudominti juos animacijos menu. Taip ir įvyko, o tai tikrai didelis postūmis animatoriams, parodantis, kad jų darbas yra vertinamas, – tikino V. Aškinis”

Pažiūrėti tarptautinio animacinių filmų festivalio „Tindirindis” internetinių animacinių filmų programos kūrinius galima dar mėnesį – interneto svetainėje TV.LT jie bus iki gruodžio 1 d.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.