Talinas teigia, kad Baltijos šalys ir Lenkija prieštarauja Šiaurės Europos dujotiekio tiesimui

Estija, Latvija, Lietuva ir Lenkija laikosi bendros pozicijos ir ragina atsisakyti plano tiesti Rusijos ir Vokietijos dujotiekį Baltijos jūros dugnu, teigia Estijos televizija.
Kaip pažymima pranešime, paskelbtame sekmadienį Estijos televizijos tinklalapyje, atitinkamas siūlymas bus nusiųstas į Europos Komisiją artimiausiu metu.

Televizijos kanalo duomenimis, Estijos užsienio reikalų ministras Urmas Paetas (Urmas Pejetas) sekmadienio vakarą interviu Estijos televizijai paneigė pranešimą, kad Estija nusiuntė šalims, kurių krantus skalauja Baltijos jūra, laišką, ragindama neleisti bendrovei „Nord Stream” AG” tiesti dujotiekį.

„Mes tokio pareiškimo nepaskelbėme. Tai, ką mes padarėme, – tai informavome savo partnerius Baltijos ir Šiaurės šalyse apie savo poziciją, kodėl nenorime duoti leisimo atlikti tyrimo darbus Estijos vandenyse”, – pareiškė U.Paetas.

Jis taip pat pabrėžė, kad Baltijos šalys ir Lenkija parengė bendrą poziciją dėl dujotiekio tiesimo.

„Mes rengiame Baltijos šalių ir Lenkijos ekonomikos ministerijų pareiškimą Europos Komisijai, kad vis dėlto reikia ištirti realią alternatyvą. O reali alternatyva – tiesti dujotiekį sausumą”, – paaiškino U.Paetas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.