Lietuvos prezidento posto gali siekti ir eurokomisarė D.Grybauskaitė

Ne tik Seimo, bet ir prezidento rinkimams jau pradėjusios rengtis partijos dairosi į Europos Komisijos narę Dalią Grybauskaitę.
Jei buvusi finansų ministrė nuspręstų kandidatuoti į Lietuvos prezidento postą, neatmestina, kad ją paremtų Tėvynės sąjunga, taip pat kitos dešiniosios jėgos, rašo dienraštis „Lietuvos rytas”.

Konservatorių lyderis Andrius Kubilius jau pareiškė neketinąs dalyvauti 2009 metų prezidento rinkimuose. Politikas taip pat neneigė, kad tarp kandidatų, į kuriuos krypsta jo akys, yra ir eurokomisarė.

D.Grybauskaitė Lietuvos politikos scenoje išnyra nedažnai. Žmonėms patinka, kad eurokomisarė aštriai kritikuoja Lietuvos valdžią, dėl kurios pasyvumo ir nesugebėjimo strategiškai mąstyti gali būti nepanaudoti Europos Sąjungos skiriami milijardai.

Skausminga premjero Gedimino Kirkilo reakcija į šią kritiką, atrodo, tik didina D.Grybauskaitės populiarumą.

Beje, eurokomisarės karjerą lėmė būtent kairieji. Finansų ministre ji dirbo Algirdo Brazausko vadovaujamoje Vyriausybėje.

Šiuo metu D.Grybauskaitę palankiai vertina ne tik Tėvynės sąjunga. Ji geidžiama ir naujų politikų veidų ieškančiam Liberalų sąjūdžiui. Kalbama, kad D.Grybauskaitės, kaip naujos politinės lyderės, kandidatūrą svarsto ir su liberalcentristais apie tuoktuves pasišnekantys socialliberalai.

Anksčiau politikos užkulisiuose sklandė kalbos, kad konservatoriai prezidento rinkimuose net gali paremti socialdemokratų lyderį G.Kirkilą – mainais į premjero postą A.Kubiliui.

Tačiau po oficialių kairiųjų ir dešiniųjų skyrybų šios dėlionės nutilo.

„Kol kas rimtų diskusijų prezidento rinkimų tema partijoje nėra buvę. Dabar labiausiai rūpi pasirengimas Seimo rinkimams, sutelkiant dešiniąsias jėgas, pavyzdžiui, krikščionis demokratus, Liberalų sąjūdį. Iki šiol vykusių kalbų apie prezidento rinkimus esmė paprasta – turime kelti geriausią kandidatą ir laimėti”, – situaciją „Lietuvos rytui” atsargiai komentavo A.Kubilius.

Patvirtinęs, jog pats kandidatuoti prezidento rinkimuose kol kas neketina, konservatorių vedlys teigė, kad galvojama, ar kandidatu kelti ką nors iš partijos, ar kokį kitą naudingą ir reikalingą Lietuvai žmogų.

Paklaustas, ar tarp tų žmonių nėra eurokomisarės, politikas išsisuko nuo tiesaus atsakymo.

„Tų pavardžių gali būti daug. O dėl D.Grybauskaitės negaliu nei patvirtinti, nei paneigti. Su ja pačia apie tai dar nekalbėjau”, – sakė A.Kubilius.

Pati eurokomisarė kol kas pabrėžtinai vengia bet kokių komentarų prezidento rinkimų tema.

D.Grybauskaitės sekretoriatas, vakar išgirdęs „Lietuvos ryto” klausimus, paaiškino, kad pareigūnė itin užsiėmusi.Tačiau eurokomisarės komandos atstovai gyvai domėjosi, kas ir kaip Lietuvoje vėl prabilo apie galimą jos dalyvavimą prezidento rinkimuose.

Į klausimą, kokie politikai 2009 metais gali išsirikiuoti prie prezidento rinkimų starto linijos, kol kas aiškiau atsako tik socialdemokratai ir valstiečiai liaudininkai. Jų kandidatai – premjeras G.Kirkilas ir žemės ūkio ministrė Kazimiera Prunskienė.

Politikos užkulisiuose dar minimos Konstitucinio teismo pirmininko Egidijaus Kūrio, Lietuvos ambasadoriaus Didžiojoje Britanijoje Vygaudo Ušacko pavardės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Lietuvos prezidento posto gali siekti ir eurokomisarė D.Grybauskaitė"

  1. Daubaras

    Manau,kad ši moteris gėdos Lietuvos žmonėms nedarytų. Tai ne paksiai,šustauskai ar pilveliai… Beje,kandidatų į prezidentus bus apsčiai. Žmonės gal turės proto neberinkti parankinių ir klounų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.