Lietuvė iš Maroko gabeno toną hašišo

Ispanijoje sučiupta „keliautoja po Afriką” Danguolė neįtikino pareigūnų neva nežinojusi, kad mašinoje, kuria ji važiavo, narkotikų yra daugiau nei už milijoną eurų.

Ispanijoje sulaikyta Lietuvos pilietė, iš Maroko gabenusi 1200 kilogramų hašišo. Pasak Ispanijos pareigūnų, šios narkotikų siuntos vertė – daugiau nei 1 mln. eurų.

38 metų Danguolė įkliuvo praėjusią savaitę – moteris buvo sučiupta spalio 16 dieną, kai iš Maroko uosto Tanchero keltu atvyko į ispanų Tarifą. Per Gibraltaro sąsiaurį Danguolė persikėlė kartu su Ispanijoje gyvenančiu marokiečiu. Porelė keliavo marokiečio autobusiuku.

Ispanų pareigūnai jų jau laukė – apie gabenamus narkotikus operatyvininkai žinojo iš anksto. Detaliai patikrinus mašiną buvo aptiktas dvigubas dugnas, o jame – 1200 kilogramų hašišo. Abu keliautojai iškart atsidūrė už grotų.

Moteris teigia pakeleivingais automobiliais keliavusi per Afriką, autobusiuko vairuotojas sutikęs ją parvežti į Ispaniją, ir apie mašinoje paslėptus kvaišalus ji nieko nežinojusi. Tačiau teisėsaugininkai nelinkę tikėti Danguolės pasakojimu. Marokietis irgi tvirtina nieko nežinojęs apie jo automobilyje esančius narkotikus. Pasak Lietuvos policijos atašė Ispanijoje Eugenijaus Ušinsko, įtariamųjų pasiaiškinimai standartiniai – taip teisinasi beveik visi sulaikytieji.

Beje, Danguolė ir ją „atsitiktinai pavėžėjęs” marokietis gyvena tame pačiame Almerijos provincijos miestelyje.

Panevėžio rajono gyventoja Danguolė į Ispaniją atvyko prieš kelerius metus, dirbo žemės ūkio bendrovėje. Tėvynėje į policijos akiratį nebuvo pakliuvusi.

„Prie hašišo kontrabandos lietuviai kimba kaip bitės prie medaus. Jau yra ir galvas padėjusių”, – LŽ sakė E.Ušinskas. Tačiau, pasak jo, darant tokio pobūdžio nusikaltimus Lietuvos piliečiai dažniausiai būna tik bendrininkai, pagalbininkai, o pirmaisiais smuikais griežia narkotikų gamintojai marokiečiai.

Vakar Lietuvos policijos atstovui Ispanijoje pranešta apie kitą Lietuvos pilietę – Alikantės provincijoje, manoma, nužudyta 35 metų Gitana. Vietos pareigūnų žiniomis, ši moteris kartu su būriu įvairių tautybių asmenų gyveno bute, kur nėra nei elektros, nei vandens. Ji dažnai girtaudavo, buvo pastebėta elgetaujanti. Sumuštos Gitanos palaikus tame bute užvakar rado į namus grįžęs lietuvis. Nustatyta, kad prieš mirtį moteris gėrė alkoholio. Tikslios mirties priežasties ekspertai vakar dar nebuvo nustatę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.