Teismas pašalino visas kliūtis naujos Ukrainos Rados darbui

Ukrainos aukščiausias administracinis teismas nepatenkino penkių politinių jėgų ieškinio Centrinei rinkimų komisijai (CRK) dėl pirmalaikių parlamento rinkimų rezultatų susumavimo, atverdamas galimybę paskelbti rinkimų rezultatus ir pradėti naujos Rados darbą.
Pagal galiojančius įstatymus, pradėti rengtis pirmajam naujo parlamento posėdžiui galima tik oficialiai paskelbus rinkimų rezultatus, ir posėdis turi įvykti ne vėliau kaip 30-tą dieną po oficialaus rinkimų rezultatų paskelbimo.

Per rugsėjo 30 dieną įvykusius pirmalaikius rinkimus populiarios buvusios vyriausybės vadovė Julijos Tymošenko blokas ir prezidento Viktoro Juščenkos šalininkų blokas gavo 228 vietas, o įstatymams priimti ir koalicijai sudaryti būtini mažiausiai 226 mandatai.

Ankstesni lyderiai – ministro pirmininko Viktoro Janukovyčiaus Regionų partija ir komunistai iš viso gavo 202 mandatus, kurių nepakanka daugumai sudaryti. Kol kas neapsisprendusio buvusio parlamento primininko Volodymyro Lytvyno blokas gavo 20 vietų parlamente.

J.Tymošenko ir „Mūsų Ukraina” jau paskelbė, kad ketina sudaryti koaliciją iš karto, kai naujieji deputatai duos priesaiką, ir siūlo J.Tymošenko į naujo premjero postą.

Parlamento pirmininku būsimoji koalicija tikisi matyti „Mūsų Ukraina” lyderį Viačeslavą Kyrylenką.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.