Į misiją Afganistane išvyksta nauja, trečdaliu didesnė Lietuvos karių pamaina

Panevėžyje pirmadienį į tarptautinę taikos palaikymo misiją Afganistane bus išlydėta nauja, trečdaliu didesnė Goro provincijos atkūrimo grupės Lietuvos karių pamaina (PAG-6).
Šeštoji Goro provincijos atkūrimo grupė suformuota iš motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis vilkas” karaliaus Mindaugo bataliono karių, jos vadu paskirtas šio bataliono vadas pulkininkas leitenantas Albertas Kondrotas.

Kaip pranešė KAM, lapkričio pradžioje į Gorą nuvykus PAG-6, o lapkričio 18 dieną į Lietuvą grįžus PAG-5, Lietuvos karių kontingentas provincijoje išaugs iki maždaug 200.

Šiuo metu Gore PAG misiją atlieka per 130 Lietuvos karių. Kartu su jais tarnauja Danijos, Kroatijos, JAV, Ukrainos kariai bei civiliai tarnautojai iš Lietuvos ir Islandijos.

Prie PAG-6 taip pat prisijungs Gruzijos atstovas – karo medikas chirurgas. Jis kartu su šešiais Lietuvos ir dviem Ukrainos kolegomis rūpinsis PAG-6 karių ir civilių sveikatos priežiūra.

Išlydint karius į misiją dalyvaus krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, kariuomenės vadas generolas majoras Valdas Tutkus, lauko Lauko pajėgų vadas Vytautas Žukas, karių artimieji.

Lietuvos vadovaujama PAG misija pradėjo veikti 2005 metais, pagrindinė jos užduotis – padėti Afganistano valdžiai plėsti įtaką provincijoje, užtikrinti saugumą ir sudaryti tinkamas sąlygas provincijai atkurti.

PAG yra NATO Tarptautinėms saugumo paramos pajėgoms (angl. NATO International Security Assistance Force, ISAF) priklausanti Lietuvos vadovaujama bendra civilinė ir karinė misija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.