Prezidentas telks partijas sutarimui dėl sveikatos sistemos pertvarkos principų

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus su Ministru Pirmininku Gediminu Kirkilu ir sveikatos apsaugos ministru Rimvydu Turčinsku aptarė 2008 metų sveikatos apsaugos biudžetą ir pasirengimą sveikatos apsaugos sistemos reformai.

Šalies vadovo įsitikinimu, nei kitų metų biudžete planuojamos lėšos sveikatos apsaugai, nei daug didesnės finansinės injekcijos negali garantuoti esminių permainų sveikatos apsaugos sistemoje. Prezidentas taip pat abejoja, ar vien valstybės lėšomis pavyktų išspręsti įsisenėjusias problemas.

Prezidentas V.Adamkus kartu su premjeru G.Kirkilu ir sveikatos apsaugos ministru R.Turčinsku aptarė veiksmų planą, kaip iš esmės pertvarkyti sveikatos sistemos finansavimo mechanizmą pritraukiant privačias ir Europos Sąjungos lėšas, kaip keisti sveikatos priežiūros paslaugų apmokėjimo principus.

Susitikime nutarta, kad Vyriausybės strateginio planavimo komiteto posėdyje bus apsvarstytas jau parengtas projektas – Sveikatos sistemos plėtros 2007-2015 metams metmenys.

V.Adamkus pabrėžė, kad jis imasi iniciatyvos sutelkti partijas susitarimui dėl sveikatos sistemos pertvarkos principų.

Valstybės vadovo nuomone, tik bendromis pastangomis galima susitarti ir parengti naują daug lėšų kainuosiančią reformą.

Prezidentas, suprasdamas, kad tokios reformos nepavyks pradėti artimiausiu metu, siūlo per šį laiką parengti ir įdiegti savanorišką papildomą sveikatos draudimą.

„Sukauptos privačios lėšos taptų patikima atrama sveikatos apsaugos reformos pradžiai”, – sakė V.Adamkus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , .

4 atsiliepimai į "Prezidentas telks partijas sutarimui dėl sveikatos sistemos pertvarkos principų"

  1. DONALDAJUS KVAILINEPRIPAZISTAT TEISYBES

    KOKIE GALI BUTI KOMNTARAI SVEIKATOS APSAUGA APGAILETINOJE PADETYJE, NE TAS ZODIS ,JOS NERA VISAI. GYDYTOJU ABOJUMAS PACIENTUIBAISUS. JIS LAUKIA KAD PCNUO SPAUDIMO AR JIE PADEDA AR NE IR KUO GREICIAU PALIKTUM KUSTU IJANTAS NIEKUOM NESISRITMO IR ISRASYTU NUO SIRDIES KABINETA SU DURNIAIS NERA KO PRASIDETI PAMANYK PREZIDENTAS, OKA JIS NE ZMOGUS, TIK TIEK KAD JIS LIETUVOJE NESIGYDO. JIS VAZIUOJA I KALIFORNIJA. GRIPO METU I MEKSIKA OMES ZEMES KIRMINAI GERIAME LIEPZIEDZIU ARBATA.TAIP ,KAD MAN PREZIDENTAS YRA MANO LYGIO

  2. DANIELE

    ACIU UZ JUSU TOLERANCIJA,IR TAIP TOLERANTISKAI IR SMAIKSCIAI PATEIKTA MANO KOMENTARA. ACIU IR DAR KARTA ACIU.ACIU UZ MANO VARDO ISKRAIPIMA CIA JAU GALECIAU KUR NORS KREIPTIS,KAIP MANE MAMA PAKRIKSTIJO TAIP AS IR VADINUOSI JUS NETURIT JOKIOS TEISES IS MANES SAIPYTIS. O KAD MEDICINA YRA NEPRIEINAMA TAI IR DURNAM AISKU

  3. EMILE

    IS KUR GAUTI JUSU KAS SEKUND BESIKEICIANCIUS SIMBOLIUS.KAM TOS JUOKINGOS SIPSENELES PRIE RIMTO KLAUSIMOMAN REGIS CIA NERA NE VIENO NEKULTURINGO ZODZIO,KAM REIKALINGI SIE ELNIO RAGAI ,GAL JUMS PATIEMS. AR TRUGDIS KAD KOMENTARAS NEPASIEKTU SKAITYTOJO.

  4. DANIELE

    kodel jus sitaip iskraipot zodzius ,kodel 60 meti zmogu laikote kvailiu. ar cia jusu priederme saipytis is brandaus amziaus zmoniu. Ateis laikas kai saipysis is jusu tik idomu ar patiks?IR NEBANDYKITE ISKRAIPYTI MANO VARDO

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.