Putinas neigiamai vertina sankcijas Iranui

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį neigiamai įvertino naujas sankcijas Iranui ir sakė, kad tokiais veiksmais Iranas yra spiriamas prie sienos dėl jo branduolinės programos.
„Kodėl turėtume bloginti situaciją, spirti ją prie sienos, grasinti sankcijomis ar karo veiksmais?” – lankydamasis Lisabonoje žurnalistams sakė V.Putinas.

Jis komentavo Vašingtono pareiškimą, kad JAV vienašališkai įveda naujas sankcijas Teheranui, kurį įtaria bandant pasigaminti atominę bombą. Iranas šiuos kaltinimus neigia ir sako, kad jo branduolinė programa yra taiki.

Rusija, kuri padeda Iranui statyti atominę elektrinę, parėmė du Jungtinių Tautų (JT) vidutinio sunkumo sankcijų paketus, kuriais buvo siekiama paskatinti Teheraną labiau bendradarbiauti su JT Tarptautine atominės energetikos agentūra (TATENA).

Tačiau Rusija sako, jog nerems jokių tolesnių sankcijų, jei TATENA nepasakys, kad Teheranas nebendradarbiauja, ar nenustatys, kad Irano programa turi ir karinių tikslų.

„Lakstyti kaip išprotėjusiam su skustuvu ir mosuoti juo į visas puses nėra geriausias būdas tokio pobūdžio problemoms spręsti”, – sakė jis per spaudos konferenciją su Portugalijos prezidentu Anibalu Cavaco Silva (Anibalu Kavaku Silva).

Praėjusią savaitę, dalyvaudamas Kaspijos jūros regiono šalių konferencijoje Teherane, V.Putinas susitiko su aukščiausiais Irano pareigūnais. Jis sakė, kad paragino juos gerbti savo įsipareigojimus pagal branduolinės ginkluotės neplatinimo sutartį.

„Esame kategoriškai prieš visų pagrindinių tarptautinės teisės normų dėl neplatinimo pažeidimus”, – sakė Rusijos prezidentas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.