Politikų agitacinės kelionės – su dovanomis ir dainomis

Nuolatos griežtinami rinkimų tvarką apibrėžiantys įstatymai sukurti taip, kad politikai galėtų juos lengvai apeiti.
Įstatymai griežtai draudžia rinkėjų papirkinėjimą įvairiomis nemokamomis vaišėmis, koncertais ar dovanomis, bet šis draudimas galioja tik oficialios rinkimų kampanijos laikotarpiu. Kitu metu politikai gali nevaržomai rodyti savo dosnumą, rašo dienraštis „Lietuvos rytas”.

Tuo naudojasi ir Seimo pirmininkas, Pilietinės demokratijos partijos lyderis Viktoras Muntianas, kartu su savo vadovaujamos partijos nariais pradėjęs agitacines keliones po Lietuvą. Jų metu miestų ir miestelių rinkėjai linksminami koncertais, vaišinami.

Partijos sekretoriatas „Lietuvos rytą” informavo, kad agitacinių renginių programa yra tradicinė: partijos vadovų kalbos, ansamblio „Pusbroliai Aliukai ir sesutė” (šią grupę sudaro Pilietinės demokratijos partijos nariai. – Red.) koncertas, po to – vakarienė su partijos nariais ir rėmėjais. Panašūs renginiai jau vyko Panevėžyje, Pasvalyje, Vilkaviškyje, Šilalėje.

Paklaustas, kaip vertina tai, kad įstatymai kartu ir draudžia, ir nedraudžia nemokamais koncertais, vaišėmis ir dovanomis vilioti rinkėjus, V.Muntianas pareiškė nematąs nieko bloga.

„Tam, kad rinkėjų balsai būtų perkami tiesiogine to žodžio prasme, turi būti kuo griežčiausiai užkertamas kelias. Bet reikia galvoti ir apie tai, kaip rinkimų kampanijas, kurios dabar yra piliečiams nuobodžios, padaryti įdomesnes.Kodėl žmonės scenoje turi tik kalbėti ir negali dainuoti?” – kalbėjo Seimo vadovas.

Tuo tarpu kiti Seimo nariai rengiasi teikti įstatymų pataisas, nustatančias, kad žmonių dovanomis vilioti negalima ir ne rinkimų kampanijos metu.

„Dabar yra nelygiavertės konkurencijos sąlygos. Tie, kurie turi daugiau finansinių pajėgumų, yra pranašesni”, – kalbėjo Seimo socialdemokrate Violeta Boreikienė.

Rinkėjus dovanomis vilioja ir kiti politikai. Konservatorius Kazimieras Starkevičius savo apygardos rinkėjus neseniai autobusais nuvežė į Dzūkiją pagrybauti. Išradingumu jis nedaug nusileido savo partijos bičiuliui Antanui Matului – politikas-medikas lanko rinkėjus su nemokamu mobiliuoju ginekologijos kabinetu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.