Ūkio ministras: R. Juozaitis žengė „negerą žingsnį”

„Lietuvos energijos” generalinis direktorius Rymantas Juozaitis, įsigydamas savo vadovaujamos įmonės akcijų, pasielgė netinkamai, teigia ūkio ministras Vytas Navickas.

R. Juozaitis prieš savaitę įsigijo „Lietuvos energijos” akcijų už daugiau kaip pusę milijono litų. „Tai išoriškai žiūrint yra negeras žingsnis”, – ketvirtadienį sakė V. Navickas.

Kita vertus, ūkio ministras pabrėžė, kad pirkdamas akcijas R. Juozaitis greičiausiai nežinojo Nacionalinio investuotojo kūrime dalyvaujančių akcinių bendrovių preliminaraus turto vertinimo rezultatų. Nuo jų labai priklausys, kaip bus pasidalintos Nacionalinio investuotojo bendrovės, statysiančios naują atominę elektrinę, akcijos tarp trijų jos formavime dalyvaujančių įmonių – „Lietuvos energijos”, valstybinių Rytų skirstomųjų tinklų ir privačių VST.

„R. Juozaitis nėra sąraše tų asmenų, kurie žinojo preliminarią vertinimo ataskaitą”, – Vyriausybės valandoje Seime sakė V. Navickas.

R. Juozaičio elgesį artimiausiu metu turėtų įvertinti Vertybinių popierių komisija ir „Lietuvos energijos” valdyba.

Ministras pirmininkas Gediminas Kirkilas ketvirtadienį užsiminė, kad R. Juozaitis turėtų atsistatydinti, jei pasitvirtintų informacija, kad įsigydamas savo vadovaujamos įmonės akcijų jis pasinaudojo tarnybine padėtimi.

„Aš manau, kad labai svarbios strateginės įmonės vadovas turėtų duoti visus paaiškinimus, ir bus atitinkamai įvertintas”, – sakė premjeras.

Po biržos pranešimo, kad R. Juozaitis spalio 18 d. už 536 tūkst. litų rinkos kaina – po 6 litus už akciją – įsigijo energetikos bendrovės akcijų, jų kaina iškart šoktelėjo net 7,51 proc. iki 6,44 lito, o apyvarta siekė 0,3 mln. litų. Akcijos rekordiškai brango ir kitose biržos sesijose.

R. Juozaitis teigė, kad jis įmonės akcijų įsigijo, nes tiki „Lietuvos energijos” ateitimi.

Neoficialiuose sluoksniuose kalbama, kad „Lietuvos energijos” vadovą ruošiamasi pašalinti iš posto, o į jį pasodinti VST savininkės „NDX energija” atstovą. Vienu iš galimų kandidatų įvardijamas dabar „Vilniaus prekybos” įmonei „NDX energija” vadovaujantis Darius Nedzinskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.