A.Rudys: „Nesame idealiausios sportinės formos”

Klaipėdos „Neptūnas” naują sezoną pasitiko turėdamas didesnį biudžetą, tačiau kol kas pergalių gausa pasigirti negali. Uostamiesčio ekipos vyriausiasis treneris Aloyzas Rudys sakė, jog komanda dar nėra idealiausios formos, o kai kurie žaidėjai nepateisina lūkesčių.

Baltijos krepšinio lygoje (SEB BBL) ir Lietuvos krepšinio lygoje Klaipėdos komanda užima šeštąsias vietas. SEB BBL Elito divizione klaipėdiečiai iš penkerių rungtynių laimėjo tik vienas, LKL varžybose vienintelė pergalė iškovota per tris susitikimus. „Neptūno” vyriausiasis treneris A.Rudys atsakė į oficialios LKL svetainės klausimus.

Reikia visą save atiduoti

– Treneri, kodėl „Neptūno” startas tiek LKL, tiek BBL čempionate buvo toks sunkus?

– Sunku vienareikšmiškai atsakyti. Per pirmas LKL rungtynes su Kėdainių „Nevėžio” krepšininkais mus kaustė jaudulys, prieš savus sirgalius sužaidėme neužtikrintai, gal neįvertinome varžovų arba pervertinome savo jėgas, nors iš tikrųjų abiejų ekipų pajėgumas buvo apylygis. Norint pasiekti pergalę, reikia atiduoti visas jėgas. Jei nesi visiškai atsidavęs, sunku tikėtis sėkmės. Kitas dalykas – sezono pradžioje komandai dar negalėjo padėti traumą gydęsis gynėjas Evaldas Dainys.

Toliau – pralaimėjome komandoms, kurios objektyviai žvelgiant yra pajėgesnės už „Neptūno” ekipą: Rygos ASK, „Šiauliams”, „Lietuvos rytui”. Žinoma, tų pergalių norėjosi daugiau, pavyzdžiui, apmaudus buvo pralaimėjimas Tartu „Rock” krepšininkams. Per šį susitikimą ne tiek estai buvo stipresni, kiek mes silpnai sužaidėme.

Ne visi pateisina viltis

– Tai kokios šių pralaimėjimų priežastys? Gal žaidėjų sportinė forma prasta?

– Mes nesame idealiausios sportinės formos. Prieš prasidedant sezonui komanda atrodė gerokai greitesnė ir šviežesnė, tačiau dabar jaučiamas nusėdimas. Vis dėlto rungtynės su „Barons” komanda parodė, kad tuomet, kai vyrai kovoja dėl kiekvieno kamuolio, dėl kiekvieno aikštės centimetro, matyti ir rezultatas. Vadinasi, yra ir jėgų, ir noro. Tik ne visuomet pavyksta tai įgyvendinti.

Vilčių kol kas nepateisina Sergejus Karmazinskis, kol kas negalime daug tikėtis iš jaunųjų žaidėjų – Mariaus Runkausko, beje jis palieka neblogą įspūdį, ir Deivido Gailiaus. Taip pat norėtųsi daugiau indėlio iš vidurio puolėjų. Tikėjomės daugiau ir iš Pauliaus Počiuipos, tačiau jis dar nedemonstruoja tokio žaidimo, kokį gali. Per rungtynes su „Barons” buvo matyti, kad jo forma pamažu gerėja. Kita vertus, mūsų komandos pagrindą sudaro jauni krepšininkai, todėl reikia laiko, kad jie priprastų prie ekipos. Manau, ateityje jie duos daugiau naudos.

Tikslas – mažasis finalas

– Kokie tikslai keliami Klaipėdos komandai šį sezoną?

– Neiškristi ir BBL Elito diviziono ir užimti kuo aukštesnę vietą LKL pirmenybėse – dalyvauti mažajame čempionato finale.

– Gal sezono metu „Neptūno” komanda planuoja stiprintis?

– Taip. Tokių minčių yra. Nenoriu detalizuoti, tačiau mums reikia pirmo antro numerio žaidėjų, tai yra silpnoji mūsų vieta.

– Kokį įspūdį, palyginti su praėjusiais metais, jums paliko prasidėjęs LKL sezonas?

– Dar sunku kalbėti, nes sužaidėme ne su visomis komandomis. Išskyrus tris lyderes – „Žalgirį”, „Lietuvos rytą” ir „Šiaulius” – visos kitos komandos yra apylygės. Todėl norint pasiekti pergalę tiek namie, tiek išvykoje reikia atiduoti visas jėgas, nes rezultatai yra neprognozuojami.

Sentimentai baigiasi aikštelėje

– Kokie jausmai apima, kai tenka rungtyniauti su „Šiauliais”, komanda, su kuria iškovojote du LKL bronzos medalius?

– Ypatingi jausmai neapima. Kaip ir su visomis komandomis, norisi kuo geriau sužaisti. Norisi pasakyti tokius žodžius saviems krepšininkams, kurie skatintų juos kautis nuo pirmos iki paskutinės minutės. Aišku, Šiauliuose buvo du labai geri sezonai, bet tai jau praeitis. Dabar dirbu „Neptūne” ir visas jėgas bei dėmesį skiriu tam, kad Klaipėdos ekipa iškovotų kuo daugiau pergalių. Laisvu metu kartais dar pamąstau apie metus, praleistus „Šiaulių” komandoje, tačiau išėjus į aikštelę visi sentimentai baigiasi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.