K. Glaveckas prašo V. Adamkų atsisakyti dalies 2008 m. Prezidentūrai numatytų lėšų

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotojas Kęstutis Glaveckas atviru laišku kreipėsi į Lietuvos prezidentą Valdą Adamkų, prašydamas kitų metų valstybės biudžete atsisakyti 2,1 milijono litų, numatytų valstybės investicijų 2008-2010 metų programoje Reprezentacinių rūmų ansamblio Vilniuje restauravimui ir pritaikymui Prezidentūrai. Parlamentaras prašo šalies vadovo pritarti šių lėšų paskyrimui Kauno miesto lopšelių-darželių ir mokyklų atnaujinimui bei modernizavimui.

„Iš tiesų verta pagalvoti, kas yra svarbiau – valstybės investicijos į įvairių kultūrinių ansamblių, Valdovų rūmų statybą ar restauravimą, ar mūsų vaikelių sveikata, saugumas, geros sąlygos mokytis ir auklėtis? Kokie šiandien yra mūsų valstybės prioritetai matant masinę emigraciją, žmonių senėjimo procesus ir mažėjant vaikų gimstamumui?” – klausia K. Glaveckas.

Kauno miesto Dainavos rinkimų apygardoje išrinktas parlamentaras sako, kad dažnai bendrauja ir lankosi Dainavos rajone įsikūrusiuose 8 darželiuose bei 6 mokyklose ir yra pasibaisėjęs šių ikimokyklinių ir mokymo įstaigų tragiška technine būkle, kuomet per nesandarius langus nuolat švilpia vėjas, per kiaurus stogus bėga vanduo ir jam surinkti yra sustatomi kibirai, o kai kurių lopšelių-darželių sienos jau nebetrupa, o krenta gabalais. K. Glavecko teigimu, valstybės ir savivaldybių skiriamos lėšos šių įstaigų renovacijai yra itin menkos – nėra jokios valstybinės programos, pagal kurią laipsniškai būtų atnaujinami ir modernizuojami visi vaikų lopšeliai-darželiai ir mokyklos.

Prof. K. Glavecko nuomone, 2008 m. valstybės biudžeto projekte yra matomas begalinis mūsų valstybės institucijų išlaidavimas – numatoma net 29 procentais didinti asignavimus valstybės institucijoms ir įstaigoms – paskirti 7,6 milijardo litų (be darbo užmokesčio, socialinio draudimo ir Europos Sąjungos paramos lėšų).

„Tai yra rekordinė suma, skiriama valstybės funkcijų įgyvendinimui per visą Lietuvos valstybės istoriją. Tinkamai atlikti valstybės funkcijas yra svarbu, tačiau negalima pamiršti ir kitų viešųjų paslaugų sričių”, – mano parlamentaras.

Šią savaitę K. Glaveckas Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo pasiūlymą 2008 m. valstybės biudžeto projekte sumažinti Prezidentūrai numatytus asignavimus valstybės investicijų 2008-2010 metų programoje Reprezentacinių rūmų ansamblio Vilniuje restauravimui ir pritaikymui Prezidentūrai 2,1 milijono litų ir paskirti juos Kauno miesto Dainavos rajono lopšelių-darželių, mokyklų ir Kauno vaikų ir jaunimo teatro „Vilkolakis” pastatų rekonstrukcijai ir modernizavimui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.