Tobulinamas mokslo, technologijų ir inovacijų sistemos valdymas

Šiandien Ministrų kabinetas nutarė atnaujinti Mokslo, technologijų ir inovacijų plėtros komisijos sudėtį ir nuostatus, kad ši komisija galėtų veikti efektyviau. Komisija yra sudaryta Vyriausybės nutarimu. Tai yra nuolatinė institucija, dalyvaujanti formuojant mokslinių tyrimų, technologijų ir inovacijų plėtros nacionalinę politiką. Komisija užtikrina partnerystės principą su asocijuotomis mokslo, verslo struktūromis ir kitais socialiniais partneriais, formuojant mokslo, technologijų ir inovacijų plėtros politiką.

Mokslo, technologijų ir inovacijų plėtros komisijai vadovaus Ministras Pirmininkas, jos darbe dalyvaus Ministro Pirmininko patarėjas, kuruojantis švietimo ir mokslo klausimus, Vyriausybės kancleris, Vyriausybės kanceliarijos Žinių visuomenės departamento direktoriaus pavaduotojas, švietimo ir mokslo ministras (komisijos primininko pavaduotojas), ūkio ministras (komisijos primininko pavaduotojas), finansų, krašto apsaugos, sveikatos apsaugos ir žemės ūkio ministrai, asociacijos „Žinių ekonomikos forumas” tarybos pirmininkas, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius, Lietuvos mokslo institutų direktorių konferencijos pirmininkas, Lietuvos mokslo tarybos pirmininkas, Lietuvos mokslų akademijos prezidentas, Lietuvos pramonininkų konfederacijos Mokslo ir inovacijų komiteto pirmininkas, Lietuvos universitetų rektorių konferencijos prezidentas, Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos generalinis direktorius.

Nutarimu taip pat numatyta, kad komisiją ūkiškai bei techniškai aptarnaus ir komisijos sekretoriato funkcijas atliks Vyriausybės kanceliarija, kurioje šias funkcijas vykdys Vyriausybės kanclerio įsakymu paskirti trys valstybės tarnautojai. Ūkio ministerija ir Švietimo ir mokslo ministerija paskirs po vieną atstovą, atsakingą už bendradarbiavimą su komisijos sekretoriatu, kuris organizuos komisijos posėdžius, koordinuos dokumentų, priklausančių kelių ministerijų kompetencijai, rengimą, formuos bendrą poziciją mokslo, technologijų ir inovacijų plėtros klausimais.

Nutarimo siekiama atnaujinti Mokslo, technologijų ir inovacijų plėtros komisiją, jos nuostatus, nes sparčiai didėjant mokslo, technologijų ir inovacijų svarbai visose šalies ūkio srityse bei vykdant mokslo reformą, minėtos komisijos vaidmuo tampa ypač svarbus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Mokslas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.