Vėlinėms prekeiviai pasiruošė iš anksto

Vėlinių prekybai vietos liko tik turguje. Prie kapinių beveik visi prekyviečių plotai išpirkti prieš porą mėnesių.

Už kvadratą – litas

Klaipėdos savivaldybė leidimus prekiauti gėlėmis ir kitais Vėlinių atributais prie kapinių pradėjo dalinti dar rugsėjį. Tada ir buvo išpirkta dauguma prekyviečių.

Prie Joniškės kapinių numatyta 40, o prie Lėbartų – 129 vietos prekybai gėlėms, kurių kainos neturėtų didėti dėl prekyvietės nuomos.

Dviejų ar septynių su puse kvadratinių metrų ploto prekyvietės nuoma dienai kainuoja litą už kvadratą. Turguje prekyvietės nuoma dienai kainuoja 10 litų.

Bus ir papildomo ploto

Kad galėtų pardavinėti Vėlinių prekes Naujajame turguje, prekeiviai pradėjo rūpintis nuo spalio pradžios.

„Kiek bus prekeivių, tiek stengsime sukurt prekybos vietų. Vėlinėms skirtomis prekėmis leisime prekiauti ant naujojo turgaus paviljono rampos antrame aukšte. Jei ten vietos pritrūktų, skirsime ploto ir kitur”, – žadėjo Naujojo turgaus direktoriaus pavaduotoja Zinaida Karpalo.

Senajame turguje vietas prekybai per Vėlines kai kurie prekeiviai taip pat rezervuojasi iš anksto. Tačiau, pasak turgaus direktorės Ramutės Kubilienės, atsiras ir tokių, kurie vietas prekybai išsipirks tą pačią dieną.

Žvakėms pinigų negaili

Turgaviečių administratorės abejojo, kad gėlės ir krepšeliai per šias Vėlines pabrangs.

„Kaina paprastai priklauso nuo prekybininkų kiekio. Jei jų susirinks daugiau, gėlės bus pigesnės”, – pastebėjo Z.Karpalo.

R.Kubilienė pastebėjo, kad paklausesnės tos gėlės, kurios pigesnės. Tokių esą iškart nelieka. Tačiau renkantis žvakes, žmonės įprato nebetaupyti.

Pasak bendrovės „Maxima LT” atstovės ryšiams su visuomene Viktorijos Jakubauskaitės, pastaraisiais metais pirkėjai nepagaili pinigų brangesnėms, per 10 litų kainuojančioms, bet ilgiau degančioms žvakėms.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.