Ant ežero pakrantės įsikūrusiai seimūnei – ne vieta parlamente, mano prezidentas

Saugomoje teritorijoje prie ežero vagonėlį nelegaliai
pasistačiusi Seimo „darbietė” Loreta Graužinienė turėtų palikti parlamentą, sako prezidentas Valdas Adamkus, primindamas, kad prieš įstatymą visi lygūs.

„Mano tvirtu įsitikinimu, tokių vienintelis kelias – pasitraukti iš politikos”, – interviu savaitraščiui „Ekstra” sakė V.Adamkus, atsakydamas į klausimą, ką daryti, kad Seimo nariai, kiti aukštas pareigas einantys pareigūnai atprastų naudotis savo užimama padėtimi.

„Labai gerai. Tegu nusitempia. Kadangi yra pažeistas įstatymas, o jeigu ji dar ir prisidėjo prie to įstatymo išleidimo, bet pati jį sulaužė, tai sankcija turi būti taikoma visu griežtumu.

Atlyginta padaryta žala gamtai, sumokėta bauda pagal nustatytą tvarką, o pati politikė turi atsistatydinti”, – kalbėjo prezidentas.

Jis pabrėžė, kad išimčių valstybėje niekam neturi būti, įstatymų privalo laikytis visi, o ypač – politikai.

„Paprastam žmogui dar galėtų būti kai kas ir atleista, nes jis galėjo nežinoti, kad savo veiksmais pažeidžia įstatymus. Bet politikui įstatymų laužymas yra neatleistina blogybė. Vieną kartą turėtų atsitikti taip, kad ir mūsų valstybėje viršenybę pradėtų imti įstatymai, o ne pavieniai politikai”, – kalbėjo V.Adamkus.

Neseniai žiniasklaida pranešė, kad viena Darbo partijos vadovių parlamentarė L.Graužinienė savavališkai be leidimų saugomoje Lietuvos teritorijoje, Labanoro regioniniame parke bei Stirnių ežero hidrografiniame draustinyje, pasistatė vagonėlį.

Už tai L.Graužinienei skirta 5 tūkst. litų bauda bei ji įpareigota nukelti nelegalų statinį ir nutraukti kasinėjimo darbus.

Pasak žiniasklaidos, pati L.Graužinienė neneigė nusižengusi nustatytai tvarkai ir pasirašė Administracinės teisės pažeidimo protokolą

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

3 atsiliepimai į "Ant ežero pakrantės įsikūrusiai seimūnei – ne vieta parlamente, mano prezidentas"

  1. Antanas

    Kažin kaip ten buvo su kaliošais-pagal įstaymą ,ar ne?

  2. nejaugi

    tai negi nebeliks seimo????????? kuris ten be demes?

  3. Kyrbinas

    Ponia Loreta Graužinienė paklūstų nebent Viktoro U. žodžiams. Valstybe ir prezidentas jai – tik kaliošai,pagal bulvarinę žiniasklaidą, tai įteigusia tamsiosioms masėms.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.