„Anykščiui vynui” – Anglijos karalienės padėka

Spalio 24–27 dienomis Vilniaus miestas jau trečią kartą bus pristatytas Poznanėje (Lenkija) vyksiančioje tarptautinėje turizmo parodoje „Tour Salon 2007”. Tai viena didžiausių ir svarbiausių turizmo parodų Centrinėje ir Rytų Europoje, sukviečianti turizmo verslo atstovus iš daugiau kaip 50 iš pasaulio šalių bei įvairių Lenkijos regionų.

Prisistatydamas šioje parodoje Vilnius kasmet sulaukia vis didesnio turizmo srities profesionalų, žiniasklaidos atstovų ir lankytojų dėmesio. Šiemet parodos lankytojams bus pateikta išsami informacija apie Lietuvos sostinės turizmo išteklius ir paslaugas, pristatomas projektas „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009”. Vis daugiau informacijos apie Vilniaus turizmo išteklius pateikiama turizmo agentūroms, jau organizuojančioms keliones į Lietuvą, taip pat siekiama sudominti naujas agentūras ir pasiūlyti joms įtraukti Vilnių į savo kelionių katalogus. Be to, turistinę informaciją apie Vilnių Savivaldybės Turizmo skyrius nuolat teikia Lietuvos ambasadai bei Lietuvos turizmo informacijos centrui Varšuvoje.

Lenkija – Vilniaus turizmo rinkų lyderė. Nuo 2000 m. iki 2006 m. sostinės viešbučiuose apsistojančių turistų iš Lenkijos skaičius išaugo daugiau nei keturis kartus. Lenkų domėjimuisi Vilniumi ypatingą reikšmę turi istoriniai ryšiai, dažną turistą pritraukia miesto kultūrinis paveldas. Daug lenkų Vilniuje apsilanko parapijų organizuojamų piligrimų kelionių metu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.