Parko pašonėje – neramus laukimas

„Graudus vaizdas – atvažiuoja klaipėdiečiai prabangiais automobiliais, išsitraukia pačias brangiausias raketes ir eina žaisti įeksploatacijai nebetinkamus kortus”, – apie apleistą vienintelį uostamiesčio lauko teniso aikštyną kalba šios sporto šakos specialistai. Dar didesnį nerimą jiems kelia tai, kad šios patrauklios vietos Klaipėdos miesto centre ateitis apskritai esą neaiški.

Nors lauko teniso sezonas baigėsi šį mėnesį, kalbos apie aikštynų, esančių skulptūrų parke, likimą tik įsibėgėja.

Teniso kortuose dirbantys 11 trenerių šiemet dirbo visiškoje nežinioje dėl rytdienos. Mat šį rudenį turėjo paaiškėti, ar patrauklioje uostamiesčio vietoje bus pradėtos naujos statybos ir čia iškils sveikatingumo centras su atnaujintais kortais, – dienraščiui guodėsi vienas iš kortus nuomojančių trenerių.

Iš dabartinių šios vietos šeimininkų – bendrovės „Kleta” – darbuotojai gerų naujienų neišgirdo. Aišku tik tiek, jog ir ateinančiais metais klaipėdiečiai treniruosis bei žais prestižine vieta nė iš tolo nekvepiančiuose kortuose, kuriuose žmones pasitinka supuvusios rūbinės ir balomis virtę aikštynai.

Uostamiestyje sklando kalbos, esą šiai „jautriai vietai” jau ieškomi pirkėjai. Tačiau „Kletos” direktorius Arūnas Kuraitis gandus skuba paneigti. Dienraščiui jis teigė, jog darbus, kurie šiandien yra atliekami kol kas tik popieriuose, stabdo biurokratija ir įstatymai.

Entuziastams – širdies skausmas

„Graudus vaizdas – atvažiuoja klaipėdiečiai prabangiais automobiliais, išsitraukia pačias brangiausias raketes ir eina žaisti į eksploatacijai nebetinkamus aikštynus. Visą vasarą teritorijos niekas netvarkė, žolė – vos ne sulig medžiais, pastatas toks aptriušęs, kad atvykusieji iš kitų miestų tik pečiais kraipo. Aikštynai sutrypti ir suplakti į molį. Baisu, o dar baisiau, kad šios vietos ateitis iš viso neaiški”, – žurnalistams guodėsi treneriai.

Daug metų šiai sporto šakai atidavę klaipėdiečiai stebisi dabartinių savininkų požiūriu.

„Suprantu, kad verslininkas pirmiausia žiūri naudos, bet per keletą metų juk buvo galima aikštynus ar pastatą nors aptvarkyti, juk vasarą čia pilna žmonių – sportuoja per 300 vaikų ir 500 suaugusiųjų. Nė piršto nepajudinta”, – kalbėjo pavardžių nepanorę viešinti klaipėdiečiai.

Pirkėjų neieško

Gandus, esą šalia skulptūrų parko esančią teniso kortų teritoriją – sklypą K. Donelaičio gatvėje 6A – ketinama parduoti ir neva dėl to yra vilkinami visi su teritorijos tvarkymu susiję darbai, bendrovės „Kleta”, nuomojančios šį valstybinės žemės sklypą, direktorius A. Kuraitis neigia.

Pirkėjų jis tikino neieškantis, o šiuo metu visos pastangos dedamos tam, kad teritorijos detaliojo plano sprendiniai atitiktų visus reikalavimus.

„Vieta ypatinga – pačiame centre. Visi ja domisi, todėl būtina popierines procedūras atlikti taip, kad niekam neužkliūtų, joms atlikti reikia laiko. Pavyzdžiui, paduodi vieną dokumentą ir lauki, o dokumentų juk daug. Paskambintumėte po dviejų mėnesių, pasikalbėtume konkrečiau. Dabar galiu pasakyti, jog teniso kortai ten numatyti”, – kalbėjo A. Kuraitis.

Pagal detalųjį planą, K. Donelaičio gatvėje 6A, turėtų iškilti sveikatingumo centras su SPA kompleksu, apšviestais moderniais teniso aikštynais, fitneso sale, viešbučiu ir restoranu.

Dėl ateities – spėlioja

Žinia, po ilgų svarstymų pernai spalį Lietuvos architektų sąjungos (LAS) Klaipėdos apskrities organizacijos Ekspertų taryba pritarė vienam iš dviejų pateiktų šios teritorijos detaliųjų planų projektų.

Ekspertai pasisakė už planą, kuriame numatytos tribūnos varžybų žiūrovams ir požeminė aikštelė automobiliams.

Iki tol planas buvo nuolat koreguojamas, vietoje trijų aukštų su mansarda pastatų, dabar planuojami aukštu mažesni. Atsisakyta ir dengtų kortų idėjos.

LAS Klaipėdos apskrities organizacijos valdybos pirmininkė Ramunė Staševičiūtė mano, jog patvirtinus detalųjį planą, gali keistis ir teritorijos šeimininkai.

„Nedrįstu tvirtinti, tačiau iš patirties galiu spėti, jog sklypas, patvirtinus detalųjį planą, gali būti ruošiamas pardavimui. Paprastai taip ir yra daroma, juk tuomet gerokai šokteli suplanuotos teritorijos kaina”, – svarstė R. Staševičiūtė.

Galutinį žodį dėl sklypo Donelaičio g. 6A ateities turėtų tarti miesto Taryba, kuri svarstys teritorijos detalųjį planą. Šis dokumentas Tarybos kol kas dar nepasiekė.

„Gigantų ten statyti neleisime”

Meras Rimantas TARAŠKEVIČIUS

Vieta, kurioje yra lauko teniso kortai, – ypatinga ir svarbi. Teniso aikštynai ten ir turi išlikti. Dabartiniai savininkai žino miesto Tarybos poziciją, ir nors galutinio žodžio dar netarėme, aišku kaip dieną – didelių pastatų, daugiaaukščių „monstrų” ten nebus. Kiek žinau, klaipėdiečiai šia sporto šaka užsiima dar ir sporto salėse, nes uostamiestyje lauko aikštynų daugiau nėra, o šalia skulptūrų parko esantis veikia tik sezono metu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.