Parlamentarai pasijuto sekami

Seimo autoūkio automobiliuose jau beveik metai įdiegta visuotinė padėties nustatymo sistema GPS. Kai kuriems parlamentarams kilo įtarimų, esą tai būdas neteisėtai kontroliuoti jų veiklą.

Seimo kancleris Gintautas Vilkelis atmeta kai kurių parlamentarų neoficialiai išsakytus priekaištus dėl galimo jų sekimo pasitelkiant GPS (angl. Global Positioning System). „Mobilusis telefonas būtų kur kas geresnė priemonė nustatyti asmens buvimo vietą, – tvirtino G.Vilkelis. – GPS įdiegta tik valstybinei institucijai priklausančiuose automobiliuose. Juk niekas šių prietaisų nesiūlė diegti asmeniniuose Seimo narių automobiliuose.”

Pasak kanclerio, Seimo automobiliai turi tik kelis nuolatinius keleivius – parlamento vadovą ir Seimo valdybos narius. „Kaip galima sekti Seimo narius, jei jie kasdien užsisako vis kitą automobilį? – klausė G.Vilkelis.

Seimo Transporto skyriaus vedėjas Česlovas Selemonas tvirtino, kad sekimo problema buvo aptarta net parlamento valdybos posėdžiuose. Pavyko įrodyti, kad GPS skirta stebėti ir kontroliuoti tik vairuotojams, kurie anksčiau piktnaudžiavo naudodami valstybinį transportą. „Gal tą reikalą ir per daug „užlaužėme”. Tačiau rida ir degalų sąnaudos sumažėjo, tad valstybės biudžetui tai į naudą, – sakė Č.Selemonas. – Ir Seimo nariai vengia be reikalo kviesti automobilius. Tenka pripažinti, kad dabar prie ežerų papramogauti jau neišeina nuvažiuoti.”

Per 100 tūkst. litų kainavusi GPS įranga įdiegta 50-yje Seimo autoūkiui priklausančių automobilių iš 70-ies. Č.Selemono teigimu, per pusmetį sutaupoma apie pusę milijono litų, nes išgyvendintos degalų vagystės bei kelionės į šalį.

„Ne šunelių vežiojimas Seimo autoūkiui priklausančiais automobiliais buvo pagrindinė priežastis įdiegti GPS. Esu modernių technologijų šalininkas”, – pažymėjo Seimo kancleris G.Vilkelis.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija praėjusią savaitę valdiškoms įstaigoms rekomendavo savo interneto svetainėse skelbti visų turimų tarnybinių automobilių valstybinius numerius, nurodyti, kokiam padaliniui konkreti mašina priklauso. Taip pat pasiūlyta visą tarnybinį transportą žymėti specialiais lipdukais.

„Tai visiškai archajiški dalykai”, – juokėsi G.Vilkelis primindamas, kad Seimo automobiliai neapklijuoti lipdukais, tačiau visų jų buvimo vieta matoma navigacinės sistemos ekrane.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.