Mažeikiai sulaukė gamtinių dujų

Mažeikiai pagaliau sulaukė gamtinių dujų – bendrovė „Intergas” baigė antrąjį 2,7 mln. litų vertės dujofikavimo etapą Mažeikiuose, o dabar vyksta vartotojų prijungimo prie tinklų darbai. Valstybinei komisijai jau priduotas Mažeikių mieste nutiestas ilgesnis nei 3,2 km dujotakis, prie kurio prijungiama kelios dešimtys naujų gamtinių dujų vartotojų.

Iš viso dujų skirstymo bendrovė „Intergas” į Mažeikių dujofikavimą 2006-2007 m. investavo 40,9 mln. litų.

Vieni pirmųjų prie dujotiekio prijungti „Mažeikių šilumos tinklai” ir UAB „Mažeikių apynys”. Iki šių metų pabaigos prie esamos sistemos planuojama prijungti „Pieno žvaigždžių” filialą Mažeikių pieninę, „Mažeikių mėsinę”, taip pat gyvenamuosius namus. Iki metų pabaigos Mažeikiams planuojama patiekti daugiau kaip 2,5 mln. kubinių metrų dujų.

„Prie dujotiekio sparčiai jungiame Mažeikių įmones bei gyvenamuosius pastatus, projektuojame būsimus dujotakius. Kadangi gamtinės dujos yra žymiai pigesnės nei šiuo metu naudojamos suskystintos dujos, mažeikiečių prašymų prisijungti gausėja”, – teigia „Intergas” generalinis direktorius Ričardas Šeibelis. Jis tikisi, kad vykdomiems darbams daugiau nebus kliūčių ir dar šiais metais gamtinės dujos pasieks visus numatytus prijungti vartotojus.

Į Mažeikių dujofikavimą „Intergas” investavo savo bei iš bankų skolintas lėšas – iš viso apie 40,9 mln. litų, o miesto savivaldybei į šį projektą investuoti nereikėjo.

„Intergas” kol kas vienintelė bendrovė Lietuvoje, skirstanti dujas ne „Lietuvos dujoms” priklausančiais vamzdynais. Ji gamtines dujas atvedė ir į Druskininkus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Mažeikiai sulaukė gamtinių dujų"

  1. IEVA

    Nusipirkau automobili, kuris yra pildomas gamtinemis dujomis, dabar ju niekur nerandu ir negaliu uzpildyti. Gal jau yra Lietuvoje tokia kolonele?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.