Lietuvos dešinieji sveikina rinkimuose Lenkijoje nugalėjusius liberalus

Lietuvos dešiniųjų partijų – opozicinių konservatorių ir valdančiajai koalicijai priklausančių liberalcentristų – lyderiai pasveikino Lenkijos Seimo rinkimuose nugalėjusius Donaldo Tusko vadovaujamus liberalus.
Liberalų ir centro sąjungos pirmininko Artūro Zuoko teigimu, liberalios Pilietinės platformos pergalė priešlaikiniuose Lenkijos parlamento rinkimuose – tai liberalių vertybių pergalė prieš ultrakonservatyvias, radikaliai nacionalistines bei populistines jėgas Lenkijoje ir svarbus ženklas visai Rytų ir Vidurio Europai.

Pasak A.Zuoko, pasveikinti dera ne tik rinkimų nugalėtojus, bet ir aktyviai juose dalyvavusius rinkėjus, ypač jaunimą, kuris, jo teigimu, šiuose rinkimuose nebuvo pasyvus stebėtojas.

Tuo tarpu konservatorių lyderis Andrius Kubilius, spaudos konferencijoje pirmadienį pasveikinęs D.Tuską, teigė, jog Lenkijoje vieni konservatoriai įveikė kitus konservatorius.

Lenkija, anot A.Kubiliaus, Lietuvai yra geras pavyzdys, kaip politikoje atsisveikinti su pokomunistine praeitimi.

„Aš svajoju apie tokį laikmetį, kai ir Lietuvos politikoje dėl pergalės rinkimuose rungsis dvi dešiniosios partijos, nebeturinčios nieko bendra su sovietine praeitimi”,- sakė konservatorių lyderis bei pridūrė, jog tikisi, kad naujoji Lenkijos valdžia „tęs tuos svarbius bendrus energetinius projektus, kuriuos pradėjo Jaroslawo Kaczynskio vyriausybė”.

Preliminariais duomenimis, Lenkijos opozicinė liberalų Pilietinė platforma surinko 41 proc. rinkėjų balsų. Pilietinė platforma turėtų gauti 205 iš 460 vietų Seime – žemuosiuose parlamento rūmuose.

Valdančioji konservatorių partija „Įstatymas ir teisingumas”, kuriai vadovauja premjeras J.Kaczynskis ir jo brolis dvynys, Lenkijos prezidentas Lechas, yra antroje vietoje – ji gavo kiek daugiau nei 32 proc. balsų ir turėtų užsitikrinti 166 vietas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.