Buvęs disidentas Bukovskis Maskvoje surengė mitingą prieš Kremliaus valdžią

Buvęs sovietų disidentas Vladimiras Bukovskis, šią savaitę pirmą kartą po 10 metų sugrįžęs į Rusiją, šeštadienį Maskvoje surengė mitingą, kuriame apkaltino buvusius KGB karininkus „demokratijos griovimu”.
„Čekistų valdžia griauna demokratijos likučius”, – sakė V.Bukovskis maždaug dviems šimtams savo šalininkų. Žodis „čekistai” vis dar naudojamas įvardyti buvusiems KGB karininkams, tokiems kaip prezidentas Vladimiras Putinas.

Jis taip pat kritikavo Rusijos karą Čečėnijoje, Kremliaus žygį prieš buvusį magnatą Michailą Chodorkovskį ir Maskvos siekius „tapti pasauliniu hegemonu” naudojant naftos ir dujų išteklius.

65 metų V.Bukovskis kalbėjo toje pačioje aikštėje Maskvos centre – prie paminklo poetui Vladimirui Majakovskiui – kur septintajame dešimtmetyje buvo suimtas už tai, kad skaitė uždraustus eilėraščius.

Sovietų laikais jis buvo įkalintas iš viso 12-ai metų už pagalbą disidentams ir antisovietinės literatūros platinimą. Galų gale 1976 metais, vykdant apsikeitimą kaliniais, jis buvo ištremtas į užsienį.

Buvęs disidentas sakė norįs dalyvauti prezidento rinkimuose, kurie vyks 2008 metų kovą, nors pagal Rusijos įstatymus jis negali to daryti. Įstatymai numato, kad kandidatas į prezidentus turi būti išgyvenęs šalyje mažiausiai 10 metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.