Džiazo festivalis keičia datą

Kitų metų uostamiesčio kultūrinių renginių kalendorius jau paruoštas. Jame vietos užteko visiems iki šiol vykusiems tradiciniams renginiams, tačiau keitėsi kai kurių datos. Visiška naujiena kitąmet taps Lotynų Amerikos šokių ir muzikos festivalis.

Jūros šventė vyks liepą

Vieno svarbiausių ir labiausiai viliojančių ne tik klaipėdiečius, bet ir svečius Klaipėdos pilies džiazo festivalio data kitąmet ir vėl keisis.

Šiemet vykęs liepą kitais metais Pilies džiazo festivalis bus surengtas birželio 27 – 29 dienomis. Pasak G.Giedraitytės, džiazo festivalį atkelti į paskutinį birželio savaitgalį nuspręsta todėl, kad jis nesidubliuotų su folkloro festivaliu „Parbėg laivelis”. Kas antrus metus rengiamas festivalis yra tarptautinis, todėl jo datos keisti nebeįmanoma.

Jūros šventė kitąmet Klaipėdoje turėtų šurmuliuoti liepos 25 – 27 dienomis. O rugpjūčio 1-ąją, kaip ir kasmet, piliavietėje bus švenčiamas Klaipėdos gimtadienis.

Puoš kalvių darbai

Gegužės pabaigoje Klaipėdoje vėl bus pristatytas pernai pasisekęs tarptautinis kalvystės pleneras „Keturi vėjai”.

G.Giedraitytė pasakojo, kad Klaipėdoje norima įsteigti kalvių skulptūrų alėją. Kadangi kalvystės pleneras vyks piliavietėje, manoma, kad būtent šią erdvę ir papuoš kalvių darbai.

Liepos 21 – 27 dienomis Klaipėdoje vyks tarptautinis liaudies kultūros festivalis „Europos jaunimo kultūros savaitė”.

Šis festivalis nuo 1986-ųjų vyksta kas dveji metai, kaskart vis kitoje šalyje. Kitais metais apie 300 dalyvių iš įvairių Europos šalių susirinks Klaipėdoje.

„Šermukšnio” kitąmet nebus

2008 metais nebus tarptautinio gatvės teatrų festivalio „Šermukšnis”. Jį nuspręsta rengti kas dvejus metus.

Bet jau pareikšta privati iniciatyva suorganizuoti Lotynų Amerikos šokių ir muzikos festivalį.

Komentuodama ateinančių metų renginius Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja G.Giedraitytė sakė, kad be valstybinių, etninių ir tradicinių švenčių numatoma surengti apie 30 miesto festivalių.

Savivaldybės Kultūros skyrius numatė 2008-uosius paskelbti uostamiesčio kultūros metais. Todėl norima kiekvieną mėnesį skirti vis kitam meno žanrui pristatyti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.