Karas keliuose jau pasiekė ir prokurorus

Beprotišku greičiu lekiantis automobilis Vilniuje Ozo gatvėje partrenkė per pėsčiųjų perėją einančią šešiolikmetę ir trenkėsi į tarnybinį Vilniaus apygardos vyriausiojo prokuroro Ramučio Jancevičiaus automobilį.

Avarija įvyko vakar apie 7 valandą sostinės Ozo gatvėje, prie buvusios Kuro aparatūros gamyklos. Pradiniais duomenimis, 21 metų vaikino vairuojamas „VW Golf” važiavo didžiuliu greičiu ir nepraleido per perėją einančios pėsčiosios. Į mergaitę trenkęsis automobilis ją sunkiai sužalojo, tačiau gyvybei pavojus negresia.

„Važiavau su vairuotoju. Ankstyvas rytas, žmonės į darbą eina. Staiga žiūriu – tiesiai į mus priešpriešinio eismo juosta beprotišku greičiu lekia automobilis. Jis perskrido dvi eismo juostas, nulaužė apsauginę tvorelę. Savo akimis negalėjome patikėti. Kai atvažiavo policininkai, irgi negalėjo pradžioje suprasti, kaip taip galima”, – pasakojo apie įvykį prokuroras. Sužalota mergaitė gydoma ligoninėje, pats A.Jancevičius irgi vakar kreipėsi į medikus. Pasak jo, rimtesnių sužalojimų lyg ir nėra. „Koja pamėlynavo, ranka, sprandą skauda. Buvau diržą užsisegęs. Gal tai mane ir išgelbėjo”, – pasakojo R.Jancevičius. Vairuotojas irgi rimtesnių traumų nepatyrė.

Prokuroras jau skambino į ligoninę pasiteirauti apie sužalotos moksleivės sveikatą. Nors jis nėra įvykio kaltininkas, ketina kiek galės pagelbėti šeimai. „Nedarykit manęs didvyriu. Esu eilinis pilietis, nukentėjęs per avariją. Nors aš niekuo nekaltas šioje situacijoje, mano pareiga padėti. Padėsiu kiek galėsiu”, – sakė R.Jancevičius. Prokuroras vakar nebuvo darbe, gydėsi namie. Tačiau pirmadienį jau ketina dirbti. Anot jo, sužalojimai nesunkūs, tačiau visada prisimins patirtą šoką. „Į tave lekia kokie 800 kilogramų metalo masės, o tu nieko negali padaryti”, – prisimena patirtą sukrėtimą R.Jancevičius.

Jis tikisi, kad galbūt šis įvykis paskatins vairuotojus susimąstyti, kad didžiuliu greičiu lakstydami miesto gatvėmis jie kelia grėsmę ir savo, ir kitų gyvybei. Pasak prokuroro, „VW Golf” vairuotojas prieš pėsčiųjų perėją net nepristabdė. Laimė, tuo metu ten nebuvo daugiau žmonių, nes tuomet nelaimės pasekmės galėjo būti dar skaudesnės. Pirminiais duomenimis, jaunasis vairuotojas buvo blaivus. „VW Golf” ir prokuroro tarnybinis „Toyota Avensis” sugadinti nebepataisomai. Kaip bus nubaustas jokių taisyklių nesilaikęs nepatyręs vairuotojas, paaiškės vėliau. Vakar jis dar buvo apklausiamas Eismo priežiūros tarnyboje. Tačiau vaikinui gali grėsti net laisvės atėmimas. Tokią bausmę įstatymas numato, jei per eismo įvykį sunkiai sužalojamas žmogus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.