Lietuvos gyventojai Seimo rinkimuose pirmenybę teiktų socialdemokratams ir konservatoriams, rodo tyrimas

Jei visuotiniai Lietuvos parlamento rinkimai vyktų kitą sekmadienį, daugiausiai rinkėjų balsų galėtų tikėtis socialdemokratai ir konservatoriai.
Tai rodo „Vilmorus” apklausa, kurios rezultatus šeštadienį skelbia „Lietuvos rytas”.

Šiuo metu valdantys socialdemokratai kaip ir prieš mėnesį turi daugiausiai rėmėjų – 14,7 proc. apklaustųjų (prieš mėnesį – 15 proc.), opozicinė Tėvynės sąjunga – 13,2 proc. (14,3 proc.).

Trečioje vietoje toliau laikosi liberaldemokratai, kurių populiarumas per mėnesį išaugo – 11,9 proc. (prieš mėnesį – 8,1 proc.), nuo liberaldemokratų nedaug atsilieka ketvirtoje vietoje esanti Darbo partija, ją remia 10,2 proc. respondentų (prieš mėnesį – 7,3 proc.).

Partijų, kurios įveiktų privalomą 5 proc. barjerą ir patektų į Seimą pagal proporcinę sistemą, sąrašą baigia socialliberalai, nors jų populiarumas truputį sumažėjo – 5,2 proc. vietoj prieš mėnesį turėtų 6,2 proc.

Už borto liktų Valstiečių liaudininkų sąjunga su 4,3 proc. (5 proc.), Liberalų sąjūdis su 3 proc. (2,3 proc.), liberalcentristai su 2,7 proc. (3,4 proc.), Pilietinės demokratijos partija su 2,5 proc. (2,8 proc.) ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija su 1 proc. paramos (1,3 proc.).

Trečdalis – 30,7 proc. (33,6 proc.) neketina balsuoti arba nežino ir neatsakė, už ką atiduotų balsą.

Eiliniai Seimo rinkimai vyks kitų metų rudenį. Pagal proporcinę rinkimų sistemą vienoje visą Lietuvos teritoriją apimančioje daugiamandatėje rinkimų apygardoje į Seimą išrenkama 70 parlamentarų, likę renkami 71-oje daugiamandatėje apygardoje – jose balsuojama ne už partijų pateiktą sąrašą, bet už konkrečius asmenis.

Iš viso Seime yra 141 vieta.

Apklausa atlikta spalio 4-7 dienomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.