Ugniagesiai ragins krosnis kūrenti saugiai

Atvėsus orams ir prasidėjus šildymo sezonui, ugniagesiai patars gyventojams, kaip saugiai kūrenti krosnis, padės sutvarkyti netinkamai įrengtas šildymo sistemas.
Pirmadienį Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) visoje šalyje pradeda akciją „Kūrenkime saugiai”, kurios tikslas – nuo gaisrų pavojaus apsaugoti socialiai remtinas šeimas ir gyventojus.

Akcijos metu priešgaisrinės priežiūros inspektoriai kartu su savivaldybių socialinės rūpybos skyrių ir seniūnijų darbuotojais lankys šių gyventojų namus, tikrins jų būstuose naudojamų šildymo įrenginių priešgaisrinę būklę, patars, kaip saugiai juos eksploatuoti.

Be to, bus ieškoma galimybių praktiškai padėti socialiai remtinoms šeimoms ir piliečiams suremontuoti netvarkingas krosnis, išvalyti dūmtraukius, apsirūpinti dūmų detektoriais, pranešė PAGD.

Atvėsus orams ir prasidėjus šildymo sezonui, šalyje išauga dėl netinkamai įrengtų ir naudojamų krosnių kylančių gaisrų. Statistikos duomenimis, dėl šios priežasties kasmet kyla apie tūkstantį gaisrų. Anot ugniagesių, tokių nelaimių padariniai būna ypač skaudūs: sudega gyvenamosios patalpos, jose esantis turtas, apsinuodiję smalkėmis žūsta žmonės.

Per devynis šių metų mėnesius dėl netinkamai įrengtų ir naudojamų krosnių kilo 557 gaisrai, jų aukomis jau 9 žmonės, 2 iš jų – vaikai.

Praėjusiais metais kilo 993 tokie gaisrai, juose žuvo 23 žmonės, iš jų 2 vaikai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.