Nuteistajam atsiųstame laikraštyje rasta amfetamino

Tikrindami vienam nuteistajam atsiųstą smulkųjį paketą su spauda Alytaus pataisos namų pareigūnai aptiko, kaip įtariama, psichotropinės medžiagos – amfetamino. Apie du gramai kvaišalų buvo paslėpti laikraštyje.
Spalio 18 dieną buvo tikrinimas smulkusis paketas, adresuotas nuteistajam Ruslanui G. Iš Telšių atsiųstame voke buvo atvirukas be jokio teksto, kryžiažodžių žurnalas ir laikraštis.
Paketą tikrinusiam prižiūrėtojui įtarimą sukėlė laikraštis. Paprastai spaudos leidiniai tik papurtomi, o tą kartą jis buvo verčiamas lapas po lapo. Nuojauta pareigūno neapgavo – dviejuose puslapiuose rasti priklijuoti du nedideli polietileno maišeliai su baltos spalvos medžiaga. Ši masė buvo sudrėkusi, o plonas jos sluoksnelis maišelyje atrodė tarsi apskritas vatos tamponas.
Pareigūnai įtaria, jog tai – psichotropinė medžiaga amfetaminas. Laikraštyje buvo paslėpta apie du gramus šių kvaišalų.
Paketo su amfetaminu atsiimti atėjęs klaipėdietis 25 metų Ruslanas G. teistas šešis kartus. Kaip ir anksčiau, pastarąjį sykį laisvę jis prarado dėl vagystės. Už tai Klaipėdos miesto apylinkės teismas jį trejiems metams ir septyniems mėnesiams pasiuntė už grotų. Pataisos namų vartai Ruslanui G. turėtų atsiverti 2008-ųjų vasarį.
Jau daugiau kaip pusantrų metų nuteistųjų bičiuliai nebeturi galimybės kvaišalus, mobiliuosius telefonus, kitus draudžiamus daiktus mėginti perduoti paslėpę juos maisto produktų ar higienos priemonių siuntiniuose. Tačiau „tiekėjai” ieško naujų būdų bei mėgina pasinaudoti įstatymų išlygomis.
Nuteistiesiems nebegalima paštu siųsti bei perduoti siuntinių su maisto produktais, higienos reikmenimis, kitomis buities prekėmis, tačiau teisė siųsti bei gauti laiškus ir gauti smulkiuosius paketus su spauda nuteistiesiems neribojama.
Rastosios medžiagos perduotos ekspertams, dėl narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimo pataisos įstaigos Vidaus tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.