G7 šalių ministrai sieks nuraminti pasaulines finansų rinkas

Lėtėjant pasaulinės ekonomikos plėtrai ir pasauliui kenčiant nuo paskolų rinkos krizės, Didžiojo septyneto (G7) šalių finansų ministrai ir centrinių bankų vadovai renkasi į susitikimą Vašingtone, kad aptartų priemones, kurios padėtų kontroliuoti finansų rinkas ir skatinti ūkio plėtrą.

Prieš susitikimą Prancūzija paragino daugiau dėmesio skirti brangstančiam eurui, kurio kursas JAV dolerio atžvilgiu pasiekė didžiausią lygį istorijoje. Prancūzija nerimauja, kad didėjantis euro kursas pakenks Europos eksportui ir sulėtins senojo žemyno plėtrą.

Tačiau Prancūzijos raginimai nesulaukė didelės paramos Vašingtone, kuris teigia, kad šio G7 šalių – Jungtinių Valstijų, Didžiosios Britanijos, Kanados, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos ir Japonijos – susitikimo metu daugiausia dėmesio bus skiriama krizei finansų rinkose.

Kanados finansų ministras Džimas Flahertis (Jim Flaherty) taip pat pareiškė, kad šis susitikimas yra puiki galimybė aktyviau paraginti Kiniją revalvuoti juanį, kad šis brangtų sparčiau ir taip mažėtų spaudimas eurui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.