Nomedos ir Gedimino Urbonų projektas pelnė specialų Venecijos bienalės prizą

2007 m. spalio 17 d. Italijoje buvo išdalinti vieno didžiausių ir svarbiausių pasaulio kultūros renginių – 52-osios Venecijos bienalės prizai – Auksiniai liūtai bei du garbės apdovanojimai. Už geriausią nacionalinį paviljoną apdovanoti Lietuvos paviljono autoriai Nomeda ir Gediminas Urbonai. Tai itin svarbus tarptautinės žiuri komisijos pripažinimą liudijantis apdovanojimas.

Į Venecijos bienalę Lietuvos menininkus delegavo Šiuolaikinis meno centras, finansavo – Lietuvos Respublikos Kultūros ministerija.

Nomedos ir Gedimino Urbonų meninį projektą „Villa Lituania” Venecijos bienalėje sudarė trys dalys. Pirmoji – Lietuvos paviljonas Venecijoje. Antroji – balandinė „Villa Lituania” Romoje, ir trečioji – dviem etapais vykusios balandžių lenktynės.

Lietuvių projektas dar prieš Venecijos bienalę sulaukė tarptautinio susidomėjimo. Prancūzijos/Vokietijos televizijos kanalas ARTE TV iš visų Venecijos bienalės dalyvių pasirinko Urbonus ir dar tris menininkus, apie kuriuos sukurs dokumentinį filmą šios vasaros TV transliacijoms. Urbonai taip pat bus pristatyti specialiame Vogue Uomo žurnalo numeryje, skirtame Venecijos bienalei.
Nomeda ir Gediminas Urbonas gerai žinomi kaip medijų meno kūrėjai, kurių projektai skatina publikos kultūrinę ir politinę vaizduotę. Paprastai jų daugiasluoksniai projektai atsispiria nuo simbolio, tačiau vėliau tampa politinės ir pilietinės tikrovės dalimi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.