Demonstrantai prie Seimo pastato reikalauja Latvijos premjero atsistatydinimo

Prie Latvijos Seimo pastato prieš prasidedant parlamento plenariniam posėdžiui nepaisydami lietaus ketvirtadienio rytą susirinko daugiau kaip tūkstantis žmonių, protestuojančių prieš situaciją šalyje ir reikalaujančių, kad atsistatydintų ministras pirmininkas, Liaudies partijos lyderis Aigaras Kalvytis.
Jie laiko plakatus su užrašais: „Kalvytis – go home! (eik namo)”, „Game over (Žaidimas baigtas)”, „Liaudies partija – liaudies žūtis” ir „Jeigu vyriausybę valdo pinigai, tai reiškia, kad vyriausybei vadovauja banditai”. Kai kurie plakatai ragina prezidentą Valdį Zatlerį paleisti Seimą.

Pasirodžius deputatams minia skanduoja : „Lauk drauge su Kalvyčiu!”

Protestuotojai taip pat ragina paleisti Seimą, teisti Liaudies partijos „eilinį” Andrį Škėlę ir skanduoja „Šalin rankas nuo Loskutovo!”.

Valdančiosios koalicijos partijų deputatus jie vadina „išdavikais”, „vėžiais” ir ragina: „Užteks vogti, užteks meluoti!”

Prasidėjus Seimo posėdžiui žmonės neišsiskirstė.

Kaip jau pranešta, laikraštis „Diena” ir kai kurie žinomi visuomenėje žmonės išplatino raginimą gyventojams ketvirtadienį susirinkti prie Seimo pastato į piketą ir pareikšti protestą prieš vyriausybės sprendimus atleisti Kovos su korupcija biuro (KKB) viršininką Aleksejų Loskutovą.

„Teisėtvarkai Latvijoje iškilo grėsmė. Vadinasi, grėsmė iškilo Latvijos valstybei! Veikdama prieš KKB vadovą Aleksejų Loskutovą vyriausybė peržengė „raudoną liniją”. Iš savanaudiškų politinių paskatų vyriausybė nori suvesi sąskaitas su KKB, kuri veiksmingai kovoja su tais, kurie nori išvogti šalį ir liaudies gerovę. To negalima leisti!”, – pažymi jie.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.